Bingöl'de 15 Bölge Geçici Olarak Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Bingöl'de 15 Bölge Geçici Olarak Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Bingöl ve 7 ilçesinde 15 farklı bölge 7 ay süreyle geçici olarak özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi.

Bingöl Valiliği'nden yayınlanan açıklamalarda Bingöl Merkez ve 7 ilçedeki 15 farklı bölgenin 7 ay süre zarfı için geçici olarak özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Açıklamalarda, PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıların sosyal ve ekonomik gelişmeyi olumsuz olarak etkilediği belirtildi. Saldırılar sebebiyle vatandaşların ekonomik ve sosyal aktivitelerini sürdürme ve seyahat etme özgürlüklerini kullanmaktan yoksun kaldığı asayişi temin etmek için her türlü tedbirlerin alındığını bildirildi.

Yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi:  “Bingöl merkez Ortaçanak köyü, Hasar Yaylası ile Hasar Tepe bölgesi, Adaklı ilçesinin Şeytan Dağları, Şeytan Tepesi ve İlbey-Maltepe Vadisi (Sevkar) bölgesi, Genç ilçesinin Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekeran bölgeleri, Karlıova ilçesinin Karacehennem ormanları, Solhan ilçesinin Yenibaşak ve Doğuyeli, Yayladere ilçesinin Horivanik ve Tahkim Deresi ile Kırköy ormanları bölgesi, Kiğı ilçesinin Çomak Deresi ile Yedisu ilçesinin Akımlı Yaylası bölgeleri geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Belirtilen alanlara vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişleri 1 Eylül 2016-1 Mart 2017 tarihleri arasında yasaklandı.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.