BM'den Halep İçin Acil Toplantı

BM'den Halep İçin Acil Toplantı

BMGK( Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ),Halep'te yapılan saldırılarda ölen ve yaralanan siviller için toplantı kararı aldı.

Konsey,Halep'te yapılan saldırılar için acil toplanma kararı aldı.Yapılan açıklamada,toplantının saat 11.00'da yapılacağı ve basın mensuplarına açık olacağı bildirisi yayınlandı.Acil toplantı kararının ABD,Fransa ve İngiltere'nin sunduğu öğrenildi.21 Eylül günü toplanan kurul,toplantıda Rusya ve ABD dışişleri birbirlerini suçlamıştı.

New York'ta bu hafta Uluslararası Suriye Destek Grubu 2 kez toplanmış, ancak çatışmaların durması  için bir karar alınamamıştı. Esed rejimi ve Rus ordusunun 19 Eylül'den itibaren sivillere yönelik düzenlediği saldırılarında 323 sivilin öldüğü, bin 334 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.