BURSA'DA 10 EKİM GÖSTERİSİNDE 29 GÖZALTI

BURSA'DA 10 EKİM GÖSTERİSİNDE 29 GÖZALTI

Geçen yıl 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen terör saldırısını protesto amacıyla Bursa'da bir araya gelen içlerinde milletvekillerinin de olduğu topluluk, polis ekipleri tarafından engellendi. büyük bir arbede yaşandı. 29 gözaltı var.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu DBP, ÖDP ve HDP'li bir grup, Setbaşı'ndan Heykel semtine yürümek istedi. Polis ekipleri, yürüyüşün Olağanüstü Hal uygulamasına aykırı olduğunu bildirirek izin vermedi. Polis ekipleri, milletvekilleri ve partililerle Setbaşı'ndaki Mafel'de görüşme yaparken, bir grup, uyarılara rağmen barikatı aşarak yürüyüşe devam etti. Yapılan uyarılara rağmen yürüyüşü sürdüren gruba polis müdahale etti. 

Bu sırada göstericilerden bazıları yol kenarındaki kafelerden  polislere sandalye ve şişe fırlattı. Daha sonra göstericilerin bir bölümü ara sokaklara dağılırken, polis milletvekillerini bölgeden uzaklaştırdı. Büyük bir arbede yaşandı. 29 kişi gözaltına var.

CHP Milletvekilinden Müdehaleye Tepki

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, 10 Ekim’de terör saldırısının birinci yıl dönümü dolayısıyla kentte düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahalesini eleştirerek, "Bursa’da son dönemlerde hiçbir demokratik etkinlik başvurusuna izin verilmemesi, izin almak için yapılan randevu taleplerinin karşılıksız kalması sonucu yaşanan bu olayın sorumlusu demokratik hakkını kullanmak isteyen yurttaşlar değil, OHAL’i keyfi uygulamalarda da kullanan iktidardır" dedi. Özdemir, gözaltına alınan kişilere haksızlık yapıldığını sadece ifade özgürlüğünü kullanan bu kişilerin serbest bırakılması gerektiğini ekledi.

DAEŞ'in terörünü protesto ediyorlar ancak terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atıyor" şeklinde başlıklar attı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.