ÇOCUK KATİLLERİ AKLIMIZLA ALAY EDİYOR


Patlayıcılardan anlamasak Hamas'ın roketlerinin erkenden düştüğünü yerdim.

Hamas'ın imal ettiği roketler katyuşaların biraz daha gelişmişi...

İkinci Savaşta Alman piyadesini durdurmak için imal edilen basit raylı çubuklardır.

Almanlar bunlara çıkardığı sesten dolayı "Stalin Org'u" derdi. İkinci Savaşın süpriz silahıydı. Sırları ele geçmesin diye bunları KGB ajanları ateşlerdi. Barbarossa Harekatı'nda Almanların tozunu attırmıştır.

Roketi raya yerleştirir, gönderirsin. Ateşleme için 24 voltluk DC bir batarya yeterlidir.

Roket yuvaları farklı ama sabit açılarla yerleştirildiğinden roketler sahanın farklı noktalarına düşer. Çizgi halinde düştüğünden bir savunma hattı oluşturur.

Roketin içindeki sevk barutu mesafesince uçar. Mesafe ayarı da lançerin irtifa açısının yüksekliğince elle belirlenir. Radarı falan da yoktur.

Roketlerin erken düşebilme ihtimali bir tek şekilde mümkün olabilir, roket sevk barutu bir noktaya kadar yanacak, sonra sönecek ki, mesafe kısalsın. Bunların içindeki sevk barutu bir kez yanmaya başladığında hiç bir kuvvet söndüremez.

Hasılı, bunlar katil olduğu kadar yalancı da...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.