DAEŞ Birliklerine Ait 13 Hedef TSK Tarafından Vuruldu

DAEŞ Birliklerine Ait 13 Hedef TSK Tarafından Vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı'nın 32. gününde 38 DAEŞ bölgesine 101 atış yapıldı.Örgütün 13 hedefide uçaklarla vuruldu.

TSK, Suriye'de Fırat Kalkanı harekatının 32'nci gününde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Azez-Çobanbey sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun saat 18.00 itibariyle kaybettiği bölgeleri geri almak için başlattığı operasyona devam ettiğini söyledi.Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla yerleri tespit edilen 38 DAEŞ hedefine 101 fırtına atışı yapıldığını söyleyerek, Fırat Kalkanı harekatın başladığı günden beri bin 220 hedefe 4 bin 797 atış yapıldığı bildirildi.

Bombalı Araç İmha Edildi

Açıklamada, ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından El Mutminah, Ziyadiyah, Tall Atiyah, El Athariyah, Sandarah ve Tall Aşah'da tespit edilen 1'i doçka uçaksavar mevziiyle komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 12 bina olmak üzere 13 hedefin ateş altına alınarak, imha edildiği kaydedildi. Öte yandan koalisyon uçakları tarafından, Bahvurtah (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen IŞİD unsurlarına 1 hava harekatı gerçekleştirilerek, bomba yüklü 1 aracın imha edildiği bildirildi. Koalisyon tarafından, Katar'dan kalkan 2 uçakla ise Tall Ahmar bölgesindeki muhalif unsurlara, havadan tahkimat malzemesinin atıldığı belirtildi.

Öte yandan AFAD ve Kızılay'a ait ekipmanlarla Özgür Suriye Ordusu'na ve bölgede bulunan sivil halka günde üç öğün yemek verildiği vurgulandı.Türk Silahlı Kuvvetleri,örgüt tarafından kullanılan ve hudut bölgelerde güvenlik riski doğuran ve Suriye'nin kuzeyinde yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda çok dikkatli olduklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.