Diyarbakır'da Üs'e düzenlenen saldırıda 4 Asker Yaralı 1 Üsteğmen Şehit

Diyarbakır'da Üs'e düzenlenen saldırıda 4 Asker Yaralı 1 Üsteğmen Şehit

Diyarbakır'a bağlı Lice İlçesi'nde askeri üs bölgesine saldırda bulunan PKK'lı teröristler ile yapılan çatışmada 4 Asker yara alırken 1 Üsteğmen şehit oldu.

Diyarbakır'a bağlı Lice ile Bingöl'e bağlı Abalı ilçeleri arasında yer alan Abalı Jandarma Karakolu'nun güvenliğini sağlamak için yapımı devam eden Kıllıhane Tepe Üs Bölgesi'ne bu gün saat 17.30 civarında PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırı gerçekleştirdiler. Üs bölgesinde çalışanları korumakla görevlendirilen komando timi, teröristlere hemen karışılık vererek çatışma çıktı. PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu 1 Üsteğmen şehit olurken 4 asker yara aldı. Yaralı askerler Diyarbakır'a sevk edilerek tedavi altına alındı. 

Bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, Kobra helikopterleri ile teröristlerin kaçış güzergahları ateş altına alındı. Üs bölgesinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

 "Saldırıda 1 askeri personelimiz şehit olmuş, 4 askeri personelimiz yaralanmıştır. Saldırıyı düzenleyen bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatılmıştır" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.