Erciş'te PKK’li oldukları gerekeçsiyle 10 kişi tutuklandı

Erciş'te PKK’li oldukları gerekeçsiyle 10 kişi tutuklandı

VAN - Van’ın Erciş ilçesinde PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişiden 10’u tutuklandı.

Erciş'te 'yol kesme ve araç yakma' olaylarına karışan PKK’lilerin yakalanmasına yönelik yapılan baskınlarda 17 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 10'u çıkarıldıkları mahkemne tarafından utuklandı.  

Konuyla ilgili Van İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz Erciş Adilcevaz Karayolu üzeri Örene Köprüsü civarında PKK /KCK terör örgütü mensupları ve örgüte müzahir şahıslarca gerçekleştirilen yol kesme ve araç yakma olayının tespit edilen şüphelilerinin yakalanmasına yönelik Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ’Silahlı Terör Örgütü Üyeliği’ suçundan yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 14 Nisan 2016 günü saat: 05.00 sıralarında ilçemizde farklı noktalarda eş zamanlı olarak operasyon yapılmıştır.” denildi.

Açıklamanın sonunda ise “Operasyon sonucunda, yakalanan şüpheliler 15.04.2016 tarihinde Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmişler, yakalanan toplam 17 şüpheliden; E.Ç, A.Ç, A.Ç, K.Ç, A.A, T.İ, İ.İ, E.A, Y.A, S.A. isimli şahıslar tutuklanmış, 7 şahıs ise serbest bırakılmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.