Erdoğan'dan ABD'nin Gülen ve PYD Tutumuna Sert Tepki

Erdoğan'dan ABD'nin Gülen ve PYD Tutumuna Sert Tepki

ABD'nin Fethullahçı Terör Örgütü ve PYD'ye yönelik tutumunu değerlendiren Cumhurbaşkaı Recep Tayyip Erdoğan "Şimdi dünyadan bize akıl verenler var" sözleri ile ABD'yi eleştirdi.

17-25 Aralık operasyonları sonrasında Fethullahçı Terör Örgütüne çok net bir davır ortaya koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı değerlendirmede ABD'yi çok sert bir dille eleştirdi. Katıldığı Hakim ve savcılar için kura töreninde hitap eden Erdoğan, "Şimdi dünyadan bize akıl verenler var. " diyerek ABD'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

"Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki devletiz"

Hakim ve savcılar için kura törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi birileri çıkmış bize akıl vermeye çalışıyor. FETÖ operasyonlarını hedef alarak bize diyorlar ki bu kadar ismi nasıl, nereden biliyorsunuz. Bunları nasıl tespit ettiniz, nasıl bunları bir anda toparladınız. Hayu burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki devletiz" dedi.

"Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz"

ABD'ye yönelik eleştirilerine Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili devam eden Erdoğan, "Türkiye'den terör örgütü üyesi istedikleri zaman biz kendilerine bir koşul göstermeksizin iade gerçekleştiriyoruz, biz talep edince vermiyorlar.Diyorlar ki hakimlerimiz, savcılarımız konuyu değerlendiriyor. Artık bizden de bir terör örgütü üyesinin iadesi talep edildiğinde biz de sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermediğiniz sürece biz de bir karar vermeyeceğiz, iade yapmayacağız." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.