Facebook'un anket özelliğindeki büyük tehlike!

Facebook'un anket özelliğindeki büyük tehlike!

Facebook’taki yeni bir güvenlik açığı, istenilen kişinin fotoğraflarının silinmesine olanak tanıyor.

Facebook, kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atan bir açığı çok geç olmadan buldu. İranlı bir yazılım uzmanının keşfettiği açık, diğer kullanıcıların fotoğraflarının fark edilmeden silinmesini mümkün kılıyordu. Facebook anket özelliğinden kaynaklanan güvenlik açığı, yeni bir anket oluşturan herkes tarafından kullanılabiliyordu.

Anket oluştururken Facebook sunucularına gönderilen görsel kimliği sosyal ağdaki herhangi bir fotoğrafın görsel kimliğinin değiştirilebildiği ortaya çıktı. Güvenlik açığını fark eden İranlı güvenlik uzmanı, ankette yer alan görsel silindiğinde, aynı görsel kimliğine sahip başka kullanıcılara ait fotoğrafların da silindiğini söylüyor.

Güvenlik açığını Facebook’a bildiren ve karşılığında 10000 dolar ödül kazanan uzman, daha önce de diğer açıklardan 15000 dolar ve 7500 dolar ödüller kazanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.