Fatma Şerban'ın Katiline Ağır Ceza!

Fatma Şerban'ın Katiline Ağır Ceza!

Ümraniye'de oturduğu evinde Fatma Şerban'ın boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanmakta olan Köksal Şahin, müebbet hapis cezası aldı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu Köksal Şahin ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Şahin'in avukatı Ahmet Yılmaz, kovuşturmanın genişletilmesi talepleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Olayın olduğu evin her yerinde maktulün kanı vardır. Ancak müvekkilime ait kan, sadece salonda bulunan bir prizde bulundu. Ayrıca salonda bulunan kül tablasında ve su bardağında üçüncü bir şahsa ait olabilecek DNA tespit edilmiştir. Bu hususların araştırılmasını istiyoruz."

Mahkeme heyeti, sanık avukatının kovuşturmanın genişletilmesi talebini tüm delillerin toplandığı gerekçesiyle reddetti.

Bunun üzerine tekrar söz alan sanık avukatı Yılmaz, "Müvekkilim, başka şahısların, bizim göremediğimiz varlıkların Şerban'ı öldürdüğünü söylüyor. Şerban'ın önce kendisine bıçakla saldırdığını iddia ediyor. Bu nedenle 'takdiri indirim' hükümlerinin uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Son sözü sorulan sanık Şahin de "Ölene Allah rahmet eylesin. Ramazan ayındayız, oruçluyum. Yemin ederim, o gün ben ona kötülük etmedim. Benim boynumdaki muskayı alıp lavaboya atana kadar olan kısmını hatırlıyorum. Sonrasını hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Köksal Şahin'i "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına" çarptırdı.

Sanığın, yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti, "takdiri indirim" hükümlerini uygulayarak cezayı "müebbet hapis cezasına" indirdi.

Mahkeme heyeti, sanık Şahin'e "nitelikli hırsızlık" ve "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" suçlarından da 7 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ


Ümraniye'de geçen yıl, Karaman Towers sitesinde yaşayan 34 yaşındaki Fatma Şerban, boğazı kesilmiş halde bulunmuş, dairede delil araştırması yaparak bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, katil zanlısının yakalanması için çalışma başlatmıştı. Olayın şüphelisi Köksal Şahin, cinayetten bir gün sonra tatil için gittiği Çeşme'de polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Şahin'in, "tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

İddianamede, ayrıca Şahin hakkında "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "hırsızlık" suçlarından 8 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.