Fethullah Gülen'in Tutuklanma Talebine 2 Gün İçinde Cevap Gelecek

Fethullah Gülen'in Tutuklanma Talebine 2 Gün İçinde Cevap Gelecek

NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,ABD'den talep ile ilgili bilgi 2 gün içinde geleceğini açıkladı.

Bozdağ, “FETÖ ’yle bağlantısı olabileceğini değerlendirdiğimiz kim varsa zorunlu işlemler yapılıyor. Devlet bunlarla ilgili tedbirleri alıyor. Hatta uçakla ve helikopterle bile gelecek saldırılara karşı tedbirler alındı. derhal Sincan ’da ve Silivri ’de uçuşa müsade verilmiyor. Buralara hava savunma sistemleri kurduk. Aynı şekilde oralarda görevli olan jandarmanın da aldığı görevler var. Her türlü tedbir detaylı bir şekilde düşünülüyor. Cezaevlerinin içinde de dışarıya da her türlü tedbir alınmaktadır, alınmaya devam edilecektir” dedi.

"ABD'den Yanıt Bekleniyor"

 “Biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve şu anda tutuklanmasını istek ettik. Aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine tarafından ABD Fetullah Gülen ’i tutuklamak zorunda. Tutukladıktan sonra bizden ek belge talep edebilir. İkinci olarak biz 15. Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara ’nın verdiği tutuklama kararını da ilettik. Karar ivedi tutuklanmasını gerektiğini ve gerekçelerini maddesel bir şekilde ortaya koyuyor. ABD Başkan Yardımcısı ’yla yaptığımız ikili görüşmede darbe girişimiyle ilgili kendilerine fiziksel deliller gelmeye başladığını ifade etti. Onlar değerlendirmemizin sonucunu 1-2 gün içerisinde ileteceklerini açıklama ettiler” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.