Foxda Türk Aile yapısını yıkmaya yönelik yeni bir dizi daha

Foxda Türk Aile yapısını yıkmaya yönelik yeni bir dizi daha

"İnsana güven olmaz" demiş olsalardı anlardık. Egosunu tatmin için birileri "Erkeğe güven olmaz!" diyorlar.. Mustafa Balkan'ın yazısı haberimizde..

"İnsana güven olmaz" demiş olsalardı anlardım. Egosunu tatmin için birileri "Erkeğe güven olmaz!" demiş. Yâni bencilliğini, hodbinliğini, kendini beğenmişliğini ve mefaat perestliğini ortaya sermiş. Kadınla erkeği birbirine düşman etmenin bir anlamı yok. İnsanları kutuplaştırıcı kelime ve kavramlardan bu millet çok çekti. Dizi ve filmler psikolojik savaş ile sosyolojik savaşın aletleri oluyor.

EGO lâtince bir kelime. Evli bir kadın (karı) erkeğine (koca) güvenmeyecek de kime güvenecek?! Koca, karısına güvenmeyecek de kime güvenecek?! Güvenin olmadığı yerde ne evlilik olur ne de aile. Aile, toplum (cemiyet), millet ve devlet "güven" üzerine, yâni adalet üzere bina edilir. Ben ve ene herkeste var. Bir "alt ben" var birde "üst ben". Enâniyyetin iki yüzü vardır. Bir yüzü hayra (vücuda) bakar, öbür yüzü ise şerre. Bu şer tarafı ademe kadar gider. İnsan benlik taslarsa, gurura kapılırsa, kendine çok güvenirse, her yaptığı işi kendi den bilirse; bu, insanı felâkete sürükler. Bu diziyi çevirenlerin maksadı anlaşılan üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek!

Mustafa Balkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.