Gülen Amerika'dan Kaçmaya Hazırlanıyor!

Gülen Amerika'dan Kaçmaya Hazırlanıyor!

Fetullahçı Terör Örgütü EleBaşı Fetullah Gülen Amerika'dan kaçmak için planlar yapıyor.

Gülen'in iade ile ilgili gazetecelin sorularına yanıt veren Bekir Bozdağ,“Fetullah Gülen’in bir kaçış arayışı içinde olduğuna dair istihbari bilgiler elimize ulaşmıştır. Bazı ülkelerde Fetullahçı Terör Örgütü mensupları uygun yerler arayışı içindeler. Buna dair bilgiler alıyoruz. Biz bunları ABD’li yetkili makamlara da ilettik. Onun için de tutuklanmasını talep ettik; kaçışı önlemek için”  diye gazetecilere bilgi verdi.

Beklentimizin Gülen’in iadesi olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Bozdağ, iade anlaşmasının talep ettiklerini, anlaşma kabul edilince mahkeme kararı çıkıncaya kadar kişinin gözaltında tutulması gerektiğini anlattı.

Anlaşmanın maddelerinden birinin de geçici tutuklama talebini belirten  Bozdağ, taraf ülkelerden birinin suç işleyen kişinin bulunduğu ülkeden iade dosyası ulaşıncaya kadar geçici tutuklama talep edebileceği bilgisini verdi. 

Fetullah Gülen’in iadesi için ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirelecek mi diye sorulan Bozdağ, “Benim Washington’a bir ziyaretim olacak. Henüz ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir randevu talebimiz olmadı ama dönüşte, önümüzdeki hafta randevu talebemizi ABD yetkili makamlarına ileteceğiz” bilgisini paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.