Huzurlu Ramazan için Tahrip edilen camiler onarıldı

Huzurlu Ramazan için Tahrip edilen camiler onarıldı

Din ve medeniyet düşmanlarının yakıp yıktığı şehirlerde, “Teravih kılacak camimiz kalmadı” diyen vatandaşın imdadına Diyanet yetişti. Hainlere inat; camiler hızla onarıldı ve ilk teravih huşu içinde kılındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu illerinde terör nedeniyle zarar gören camileri yeniden ibadete açıyor. Bu kapsamda Şırnak Silopi’de güvenliğin sağlandığı bölgelerde 16 caminin tadilat işlemleri tamamlandı. Camiler Ramazan ayına hazır hale getirilirken tadilat için 700 bin TL harcandı.Diyanet İşleri Başkanlığı, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarında tahrip olan Silopi’deki camilerin tamir ve tadilatı tamamladı. Yakılıp yıkılan, duvarlarına kurşun izleri işlenen camiler yeniden ibadete açılmak için hazır hale getirildi ve bu camilerde ilk teravihler dün kılındı.

huzurlu-ramazan-icin-tahrip-edilen-camiler-onarildi.jpg
Firdevs Camii

1,5 AYDA 16 CAMİ

Bölgedeki bazı noktalarda PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar büyük oranda tamamlanırken, güvenliğin sağlandığı bölgelerde teröristler tarafından tahrip edilen 16 caminin 1,5 ay gibi kısa bir sürede tadilatı yapıldı. Destek Hizmetleri Başkanı Murat Alkan geçtiğimiz günlerde Başkan Görmez’e Silopi’de terör nedeniyle hasar görmüş camilerle ilgili kapsamlı bir rapor sundu. Raporda, kurşunlanmış, tahrip edilmiş camilerle, kısa süre içerisinde tadilatı yapılmış camilerin fotoğrafları da yer aldı.

huzurlu-ramazan-icin-tahrip-edilen-camiler-onarildi-001.jpg
İhlas Cami

700 BİN TL HARCANDI

Buna göre ‘Fatih, Firdevs, Hz. Bilal, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, İhlas, Kevser, Medine, Şeyh Ebubekir, Sefine, Hz. Nuh, Fazilet, Hz. Hamza, Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Nebi’ camileri ciddi bir temizlik ve tadilat çalışmasından geçirildi. Camiler için 700 bin TL harcandı.

“ALLAH MABEDLERİMİZİ BU TÜR KÖTÜLÜKLERDEN MUHAFAZA EYLESİN”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Terör bölgedeki camileri tahrip etti. Bazıları tamamen yıkıldı. Vatandaşlar bu camileri Ramazan’a yetiştirecek şekilde yapmamızı istedi. Biz hemen kamu bütçesine de müracaat etmeden, Diyanet Vakfı’nın imkânlarıyla behemehal harekete geçerek Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da ve Sur’da ne kadar yıkılmış, tahrip edilmiş cami varsa hepsini yeniledik. Ramazana ibadete hazır hale getirdik. O camiler günlerce karargâh haline getirilmiş, kum torbaları doldurulmuş.  Bu ülkede yaşayan müminler, camilerden yükselen alevleri hiçbir zaman unutmaz ve unutmayacaktır. Allah bütün mabedlerimizi, şehirlerimizi bu tür kötülüklerden muhafaza eylesin. Bu topraklarda yetişen çocukların bu mabedleri kendi kötü emellerine nasıl alet ettiğini görüyoruz. Buradan başka insanları katletmek, güvenlik güçlerimizi katletmek için bu mabedleri mesken olarak aldıklarını, minareleri, tarihi mabedleri, Allah’ın kitabı Kuran’ı, kitapları nasıl hedef haline getirerek bu şekilde değer tanımazlık ortaya koyduklarını ibretle görüyoruz. Allah bu şehirlerimizi, bu tür kötülüklerden arınmış olarak görmeyi nasip etsin” dedi.

CAMİLERİMİZ HAZIR

Silopi Müftüsü Hüseyin Elçi ise, “Kötü günleri geride bıraktık. Her taraf sakin ve rahat. Halk daha müreffeh bir şekilde dolaşabiliyor. İbadet yönünden hasar gören camilerimizin onarımını yaptık. Diyanet İşleri Başkanımıza ve Diyanet Vakfına şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayı geldi. Bütün camilerimiz ibadete hazır vaziyette. Bazı camilerimize rahatlıkla gidemiyorduk. Şimdi şükürler olsun ki camilerimizde namazlarımı kılabileceğiz. Bütün Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Bize ellerini uzattılar. Bu kardeşlik devam etsin. Kardeşlikten, birlikten ve beraberlikten daha güzel bir şey yoktur” diye konuştu.

SADECE SİLOPİ’DE 16 CAMİ

En son Şırnak ve Nusaybin teröristlerden temizlendi, operasyonlar Ramazan öncesi büyük oranda tamamlandı. Huzura kavuşan bölgede hızlı onarım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, operasyonların daha erken bittiği Cizre, Silopi, Silvan ve Sur’da camileri Ramazan’a hazırlamak için seferber oldu. Silopi’de 1,5 ayda 16 cami tamamlandı.

VATANDAŞ İSTEDİ, YETİŞTİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Vatandaşlar bu camileri Ramazan’a yetiştirecek şekilde yapmamızı istedi. Diyanet Vakfı’nın imkânlarıyla harekete geçtik ve dört ilçede ne kadar yıkılmış, tahrip edilmiş cami varsa yeniledik, Ramazan’da ibadete hazır hale getirdik. Müminler, camilerden yükselen alevleri unutmayacaktır” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.