KYK borçlarına af gelecek mi son durum ?

KYK borçlarına af gelecek mi son durum ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilik döneminde KYK kredisi kullanan ancak geri ödemede zorluk çekenler için konuyla ilgili bir çalışma yapıldığını açıklamıştı. Bu durumda; KYK borçları silinecek mi af mı gelecek? İşte son durum!

Binlerce üniversite öğrencisinin ekonomik anlamda sıkıntı yaşamaması adına devletin düzenli olarak belli bir süre karşılığında verdiği KYK kredi borçlarının silinip silinmeyeceği merak konusu oldu. Gündemin en önemli maddesinden bir tanesi olan bu durum ile ilgili gerekli açıklamalar yapılırken kredi alan ya da şu an ödeme yapan vatandaşlar KYK borçları ile ilgili son durumu merak ediyor. Bu doğrultuda; KYK borçları silinecek mi ? Son durum nedir?

Bakan Albayrak ise şunları söylemişti;

KYK BORÇLARI YAPILANDIRILACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmayla devlet milyonlarca üniversiteliye barış eli uzatacak. Bakan Albayrak, gençler için 2020 özelinde çalışma yaptıklarını söyledi. KYK borçlarına ilişkin yaklaşık 5 milyon üniversiteliyi ilgilendiren 6-7 milyarlık bir paket üzerinde çalışılıyor. 2020 itibarıyla yaşama geçirilecek paket kapsamında farklı formüller üzerinde çalışılıyor. Faizler nedeniyle anapara iki üç katına çıkarken, faizlerin yapılandırılması ya da silinmesi, taksit sayısının artırılması da seçenekler arasında yer alıyor.

İŞ BULAMAYAN ERTELEYEBİLİR

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Malatya'dan Trabzon'a birçok ilde KYK borçlarıyla ilgili gençlerden talep gelmesi üzerine çalışma başlattı. Bakan Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müjdeli haberi verdi. Albayrak, "KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah" açıklamasını yaptı. Borcunu ödeyemeyenlerin sayısı ertelemelere rağmen on yıl yılda 5 milyona ulaştı. Yaklaşık 250 bin üniversite mezunu hakkında da borçlarını ödeyemedikleri için işlem başlatıldı. Borçların silinmesi için imza kampanyası başlatılırken, konu Meclis gündemine de taşındı. Kampanyaya yaklaşık 50 bin mezun öğrenci imza attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.