MECLİS'TE YEMEK!

Meclis başkanı Binali Yıldırım "Meclis lokantasının yenilenmesiyle ilgili basının sorularını yanıtlayan Yıldırım, lokantada 550 çeşit yemek olduğunu bunun da büyük dert oluşturduğunu söyledi.Yıldırım, "550'den fazla yemek çeşidi var. Bunlar tabii kaliteyi de olumsuz etkiliyor, onun yerine daha az sayıda bilinen yemekler çıkarılmalı. 550'yi takip edip seçmesi bile zor, vakit alıyor" dedi. 
Binali Yıldırım Meclis lokantasında: "550 çeşit yemek var, seçmek zor " deyince yapılan tartışmalara şöyle bir baktım, genel anlayış şu:
1- Günde 550 çeşit yemek çıkıyor.
2- Mecliste sadece vekiller yemek yiyor. 
3- Tesis zarar ediyor çünkü maliyetinin altında satış yapılıyor. 

Bir lokantaya gittiğinizde yemeğin maliye ödediğiniz paranın beşte biri kadar bile değildir. Asıl maliyeti kira, vergi, reklam gibi masraflar oluşturmaktadır. Mesela 5 liraya içtiğiniz çayın asıl maliyeti 50 kuruş bile değildir. Lakin çay içtiğiniz mekanın kirası asgari 5000 liradır. 

Devletin bir önemli yeri olan meclisteki bir lokantanın var oluş sebebi tabii ki kâr değildir ve oraya giden binlerce kişi ziyaret etmektedir. 

İnsanımızı anlamak mümkün değil. Hem demokrasiyi kutsarlar, seçim haklarını çok önemserler, herhangi bir dayatmayı kabul etmezler hem de meclisi, milletvekili olgusunu itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaparlar.
Binali Bey'in söylediği şudur: O kadar yemek listesi içinden hangi gün hangi yemek yapılacağını tespit etmek zor. Ne gerek var o kadar çeşide. İnsanımızın alışkın olduğu yemeklerin sayısı zaten belli. Boşuna uğraşmayalım, diyor. 
Mecliste yemek yemiş biriyim. Öyle söylendiği kadar da ucuz değil. Yani yok pahasına değil. Sadece lokanta gibi de değil. Bulduğum bir fişi de ekliyorum paylaşıma. Mesela lahmacun 5-8 arası satılıyor şu an semtine göre. Peki mecliste kaç tl ödenmiş: 3.5 lira. Çok mu ucuz yani...Belli ki maliyetine 50 kuruş eklenmiş. 
Velhasılı kelam, konu anlaşılmadan yorum yapılıyor.

behlull.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.