Memurun gözü hükümetin zam teklifinde!

Memurun gözü hükümetin zam teklifinde!

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak artışın belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeleri kapsamında hükümet yarın zam teklifini sendikalara sunacak.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini doğrudan ilgilendiren teklifin ardından, hükümet ile sendikalar arasında zam pazarlığı başlayacak. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul konuyla ilgili açıklamasında, "Hükümet, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılayacak bir teklifte bulunursa görüşmeler rahat geçer, buna karşın beklentilerin uzağındaki her teklif ise görüşmeleri zora sokar" dedi. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına  2018 ve 2019 yıllarında yapılacak artışın belirleneceği 4. dönem toplu  görüşmeleri kapsamında hükümet yarın zam teklifini sendikalara sunacak. Yaklaşık  3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini doğrudan  ilgilendiren teklifin ardından, hükümet ile sendikalar arasında zam pazarlığı  başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında, 1  Ağustos'ta yapılan ilk toplantıyla başlayan 4. dönem toplu görüşme süreci tüm  hızıyla devam ediyor. Hizmet kollarına ait tekliflerin kurulan komisyonlarda ele  alınmasıyla devam eden görüşmelerde, genel teklifler de masaya yatırıldı. Genel teklifler arasında görüşme sırası en kritik konu olan maaş  artışına geldi. Bu aşamada, Memur-Sen'in sunduğu üç alternatifli zam teklifine  karşılık hükümetin sunacağı teklif bekleniyor. Gözlerin çevrildiği hükümet, yarın zam teklifini Bakan Sarıeroğlu  başkanlığında yapılacak toplantıda sendikalara sunacak. Bu adımın ardından da  yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini  doğrudan ilgilendiren zam pazarlığı başlayacak.

"UZLAŞIYLA SONUÇLANIRSA ÇİFTE BAYRAM OLUR"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı  Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki haftadır devam eden  görüşmelerin en kritik kısmının maaş artışları maddesi olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.