MHP Konya 2. sıra milletvekili adayı Konur Alp Koçak kimdir?

MHP Konya 2. sıra milletvekili adayı Konur Alp Koçak kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi Konya 2. sıra milletvekili adayı Konur Alp Koçak kimdir?

TBMM’de Yasama Uzmanıdır. Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Başkan Yardımcısı’dır. 20 Haziran 1983 Karaman doğumludur.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans eğitimini aldı.

2006-2007 döneminde Tokyo’da bulunan Keio Üniversitesi’ne devam etti.

2010’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisansını ve Georgetown Üniversitesinde Yasama Çalışmaları Sertifika Programını tamamladı. Halen Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmaları devam etmektedir.

Ocak 2009’da TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığında Yasama Uzman Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Konur Alp Koçak, Mayıs 2012’de Yasama Uzmanı unvanını aldı.

Aralık 2014-Aralık 2016 dönemi için geçici görevle gönderildiği Avrupa Parlamentosu Araştırma Merkezinde politika analisti olarak çalıştı.

18 Şubat 2019’dan bu yana TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

İKAMETİ ANKARA'DA

İkameti Ankara'da olan Koçak'ın MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu'nun danışmanı olduğu bilinmektedir. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu ve Mustafa Kalaycı'nın samimiyeti yine teşkilat çevresinde bilinmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.