İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Müslüman Kadınlara Ne Oluyor?

Müslüman aileler çatırdıyor. Evlilikler bozuluyor. Bize gelen sorunlara baktığımızda temel eksen olarak kadınlarımızın değiştiğini görüyoruz. Tesettürlü olsa da kadınlarımız değişti.
 

Peki kadınlar ne istiyor?
Müslüman kadınlar erkek rolüne talip. Gezip tozmak istiyor. Gezip tozarken kocasından izin alma veya hesap verme gereği duymak istemiyor. Kendisine bunu soran eşiyle sonu gelmeyen kavgalar yapıyor.

Bu kavgalar bir süre sonra evliliği bitiriyor.


Kadın, kendine ait bir arkadaş çevresi oluşturuyor ve bu arkadaş çevrelerini isimlerini kocasına vermiyor. Halbuki islama göre erkek, karısının görüştüğü insanları sınırlandırabilme ve görüşmelerine izin vermeme hakkına sahipken, kadın değil izin almak, bu çevrelerinin bilgisini de vermiyor. 


Kadınlarımız bozuluyor.
Kadınlarımıza bu konuda tavır koymalıyız. Yoksa sokağa alışan bu kadınlarımızı bir daha eve getiremeyeceğimiz gibi, bu arkadaş çevreler bir süre sonra gayri islami bir çevreye dönüşmüş olur.

Bir diğer tehlike de kadınlarımız artık evlerinde sohbet etmek yerine kafe veya umuma açık bu tarz mekanlarda buluşuyor, sohbet ediyorlar.

Dindar kadınlarımız burada muhabbet ederken, diğer kadınların kocaları/kardeşleri/erkek akrabaları da bazen katılabiliyor ki bu tamamen günah ve haram.

Müslüman bir kadın namahremi olan erkeklerle muhabbet edip sohbet edemez. Sadece ihtiyaç nisbetinde konuşur. Hele kocasının izni olmadan böyle bir duruma/ortama girmemeli ve bu ortamları terk etmelidir.

Düşünün eşini bu şekilde gören bir erkek ne düşünecektir? Bir bayan kocasını bir kafede başka bir kadınla sohbet ederken görürse ne düşünür? Çok tehlikeli gelişmeler var. (Bekar tesettürlü kızları/öğrencileri hiç konuşmuyorum. Onların durumu daha da perişan)
Kadınlarımız kadın gibi olmalı, erkek rolüne talip olmamalıdır. 
Evet tabiki gezebilir ama bu şer'i ölçüler içinde olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum