Ordu'da İşçi Minibüsü Kazasında İhmalkarlıklar Söz Konusu!

Ordu'da İşçi Minibüsü Kazasında İhmalkarlıklar Söz Konusu!

Ordu' da fındık toplamak için yola çıkmış olan işçileri taşıyan midibüs, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi akabinde defalarca kere takla attı. Feci kaza da 1 kişi yaşamını yitirirken 24 işçi yaralandı.

Ordu' da fındık toplamak için yola çıkmış olan işçileri taşıyan midibüs, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi akabinde defalarca kere takla attı. Feci kaza da 1 kişi yaşamını yitirirken 24 işçi yaralandı.

 

Kaza, Altınordu ilçesi Nizamettin Mahallesi Boztepe yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Boztepe’de fındık toplayan işçiler mesai saatinin bitmesi ile evlerine dönmek için araçlarına bindi. İşçileri taşıyan Hüdayi Çelenk idaresindeki 52 DH 953 plakalı midibüs, yol kenarındaki su kanalına çarptıktan sonra takla attı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan 46 yaşındaki sürücü Hüdayi Çelenk yaşamını yitirirken, araçta buluna 24 kişi yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralıları Ordu’daki çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

ORDU VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Ordu’da, 1 kişinin öldüğü ve 24 kişinin yaralandığı kaza sonrası yaralıların yakınları hastanelere akın etti. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu hastaneleri ziyaret ederek, yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

Ordu’nun Altınordu ilçesi Nizamettin Mahallesi Boztepe yolunda meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3’ü ağır 24 kişi yaralandı. Yaralıların hastanelere kaldırılmasının ardından haberi alan yaralıların yakınları hastanelere akın etti. Kentte bulunan birçok hastaneye kaldırılan 24 yaralıdan 3’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Kazanın ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, yaralıların kaldırıldığı hastaneleri ziyaret ederek yaralıların durumları hakkında bilgiler aldı. Ordu Devlet Hastanesini ziyaret eden Balkanlıoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çok üzücü bir kaza ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, yaralılara şifa diledi.

“İHMAL OLABİLİR”

Kazada ihmallerin olabileceğini aktaran Vali Balkanlıoğlu, “Bugün çok üzücü bir kaza ile karşı karşıya kaldık. Mağdur ve fakir olan ekmeğinin peşinde olan insanlardı. Büyük ihmalin sonucu büyük bir kaza geçirdiler. Boztepe’den inişte virajlı ve rampa yolda minibüsün freni boşalmış, gereğinden fazla yolcu olduğu söyleniyor bu konu ile ilgili arkadaşlarımız inceleme yapacak. 15 kişilik minibüste 25 insan olduğu söyleniyor. Şu ana kadar yapılan tespitlerde 1 tane maalesef kaybımız var. Yaralılardan 3 kişinin yoğun bakımda olduğu söylendi. Allah yaralılara acil şifalar versin” dedi.
Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.