Osman Bostancı 2.olmasına rağmen nasıl finale kaldı?

Osman Bostancı 2.olmasına rağmen nasıl finale kaldı?

Osman Bostancı TRT Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında 2.olmasına rağmen finale kaldı. Sosyal medyada bir çok ithamlarda bulunuldu, işte Osman Bostancı'nın açıklaması!

Osman Bostancı TRT1 Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında ikinci olmasına rağmen finale nasıl kaldı?

TRT1 ekranlarında Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir program, Ramazan ayı boyunca ekranlarda olacak. TRT1 ekranlarında yayınlanan Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Hafız Osman Bostancı jüriden aldığı puan ve izleyenlerden almış olduğu puanlar sonucu gün 2.si olmuştu. TRT1 resmi sitesinde Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında gün 1.lerinin hafta finaline kalacağını açıklamıştı.

Sosyal medyada çok sayıda tepki geldi
Osman Bostancı’nın gün 2.si olduğu Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında, nasıl olurda hafta finaline katılabiliyor soruları gündeme oturdu.

Hafız Osman Bostancı resmi İnstagram hesabından yapmış olduğu açıklamada şunları ifade etti;
 ‘’Az önce TRT yetkilileri ile görüştüm, çünkü diğer haftalardan haberim yoktu. Durum şöyle, finali Kadir gecesinde yapmak için hafta finallerini Salı gününe çekiyorlar. Salı gününe çekince 4 gün birincisi oluyor ve finalde 6 kişi olması gerekirken, 2 kişi eksik kalıyor. Salı günü niye? Diyeceksen, Salı günü TRT’de dizi yok. O yüzden 20:45 de yayınlanacak zaten. Öyle olunca da haftanın en yüksek puan alan ikincilerini de çağırıyorlar. Bu da bize nasip oluyor… Yani bunu hem kadir gecesine yetiştirmek için, hem de Salı günü dizi olmadığı için yapmışlar. Farklı ithamlara gerek yok. Müslüman adam hüsn-i zan eder ve unutma sadece hukuçular adaleti savunmaz. Anlaşılmayan bir şey var mı?’’

Bu açıklamaya bakacak olursak, ortada herhangi bir haksızlık, kural çiğneme yok. Ancak şu var ki, TRT yetkilileri bu durumu resmi olarak sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında açıklamalılar. Binlerce izleyenin kalbinde yanlış bir iz bırakmamak amacıyla….

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.