Peş peşe uyarı yapılmıştı: Kar yağışı geliyor! Son dakika

Peş peşe uyarı yapılmıştı: Kar yağışı geliyor! Son dakika

Merak edilen soru ise havaların ne zaman soğuyacağı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada ne zaman kar yağacak sorusu da cevap bulmuş oldu. İşte il il hava durumu...

SICAKLIKLAR DÜŞECEK, KAR GELİYOR! CUMAYA KADAR SÜRECEK

Yağışların gelecek hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği öngörülüyor.

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerden başlayarak azalması ve Türkiye genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.

Önümüzdeki 5 gün yurt genelinde beklenen hava durumu.

ANKARA HAVA DURUMU

Ankara'da pazar akşam saatlerinden itibaren yağışların başlaması ve aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde çarşamba akşamına kadar devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın pazartesi güneybatı yönünden fırtına şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da pazar günü akşam saatlerinden sonra başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği, rüzgarın güneybatı yönlerden cumartesi günü kuvvetli, pazar günü de fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. 

İZMİR HAVA DURUMU

İzmir'de ise cumartesi günü başlayacak yağışların pazar ve pazartesi devam edeceği ve salı akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Bu bölgedeki yağışların pazartesi günü gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.