Rize Valiliği Yaylalara Çıkmayı Yasakladı

Rize Valiliği Yaylalara Çıkmayı Yasakladı

Geçen yıl durdurulma kararı alınan Yeşil Yol projesinde dün tekrar çalışmalar başladı. Yaylalara doğru yola çıkan vatandaşları jandarma durdururken, Rize Valiliği ise bu sabah yaylalara çıkmayı yasakladı.

Sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere kamuoyunda çok tepki çeken Yeşil Yol projesi kapsamında geçtiğimiz yıl eylemler yapılmış, proje sonbahar aylarında gelen kararla durdurulmuştu. Yeniden çalışmalara başlanan Yukarı Kavron ve Samistal yaylalarında iş makinelerini durdurmak isteyen halka jandarma müdahale etti. Jandarmanın yaptığı müdahalede 11 vatandaş gözaltına alınırken, 6'sı kadın 11 vatandaşın gece saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi.

 

Veysel Eroğlu: "Orada ağaç var mı?"

 

Yayla hayatını tehdit ettiği gerekçesiyle halkın çıktığı projeyle ilgili olarak "Projenin uygulanacağu alan orman yolunun üstünde. Bu bölgede kesilen 100 tane bile ağaç bulunmuyor" şeklinde açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Proje alanında ağaç var mı? Şimdiki yolu ıslah ediyoruz. Gelen turistlerin, vatandaşların yaylalarına rahat ulaşmasına, gezmelerine imkan tanıyan bir iyileştirme yapılıyor. Yeşil Yol'u her açıdan destekliyorum. Çevreci bir yoldur. Yol boyunca ağaçlar dikileceğinin talimatını verdik.” diyerek konuyla ilgili açıklamasını sürdürdü.

 

Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylalarında geçen yıl gelen tepkiler üzerine durdurulan çalışmalar sürerken, Rize Valiliği'nin yaylalara çıkışı yasaklayan kararı sonrası, yaylaya çıkmak isteyen grupla jandarma ekipleri Avusor Yaylası ayrımında karşı karşıya geldi. Yolu kapatan jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Yaylada çalışmalarını sürdüren iş makineleri, jandarma kontrolünde ilerlemeye devam ediyor.

 

Yeşil Yol, çalışmaları geçen yıl başlayan, Doğu Karadeniz'deki 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayan proje olarak doğaseverler ve yerel halk tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.