RUSYA, UKRAYNA'NIN "AB ÜYELİĞİ" PERSPEKTİFİNİ ASLA KABUL ETMEMELİDİR !

Kıymetli dostlarım, RUSYA ve UKRAYNA Heyetleri'nin, bugün İSTANBUL/DOLMABAHÇE'de yüzyüze yaptıkları görüşmelerden sonra yapılan açıklamalara göre, her iki ülkenin de "mutâbakat"a bir hayli yakın oldukları görülüyor. Gelinen nokta, elbette ki bizim için de sevindiricidir. Fakat, Batı ülkelerinin UKRAYNA üzerinde hâlâ çok ciddî bir siyâsî tesirlerinin ve hatta "tâzyiklerinin" olduğu da, gözden kaçmıyor..

UKRAYNA'nın, NATO perspektifinden vazgeçmesi, nükleer silah edinmeyeceğini ve başka ülkeler ile askerî işbirliğine girmeyeceğini taahhüt etmesi, Kırım ve Donbas bölgelerinin statüleri konusunda "tâviz vereceğini" ihsâs etmesi - yani "bu konuları liderler karara bağlasınlar" demesi - RUSYA için mühim tâvizlerdir elbette..

Fakat, UKRAYNA'nın AB Üyeliğinde ısrar etmesi, kanaatimce görüşmelerin "kilit noktası" olacaktır. RUSYA'nın bunu kabul etmesi, hem RUSYA'nın, hem de TÜRKİYE'nin aleyhine olacaktır. Batılılar UKRAYNA'ya, bu hususta "tâviz vermemesi" ve "geri çekilmemesi" için tazyikte bulunacaklardır. RUSYA eğer bu şartı kabul eder ise, orta ve uzun vâdede, bu savaşın "kaybedeni" olacaktır. Çünkü UKRAYNA'nın AB'ye üye olması demek, en geç 10 sene sonra, şu anda mutabakat sağlanan diger bütün hususların "çöp olması" demektir. Ekonomik olarak ayağa kalkan ve AB Koruması altına alınan bir UKRAYNA'ya, RUSYA bir daha "ders vermeye" kalkamaz !

Meselenin, TÜRKİYE'de bile çok kimse tarafından maalesef "ıskalanan" bir veçhesi ise, UKRAYNA'nın, başta "LGBT özgürlükleri" olmak üzere, bütün süflî/kirli AB kültürünün istilâsı altına girecek olmasıdır. Esâsen bugün UKRAYNA'nın başında bulunan Volodimir Zelenski ve ekibi, LGBT şartları da dâhil olmak üzere, AB'nin bütün bu kirli/süflî kültürel şartlarına, 2018'den beri "evet" demiş vaziyetteler !..

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, AB'ye öfkesinin en büyük sebeplerinden birisi de, âile mefhûmunu kökten yok eden bu LGBT kültürü ve anlayışıdır. V. Putin, RUSYA'da bu sapkınların neşvünema bulmalarını yasaklamıştır. V.Putin'i, UKRAYNA'ya saldırmaya ve Volodimir Zelenski ve ekibini ekarte etmeye "motive eden" en büyük sebeplerden birisi de, budur !

UKRAYNA'da Volodimir Zelenski ve Hükümeti, şâyet AB'nin bu "LGBT Merkezli kültürel / ahlâksızlık" istilâsına karşı durmuş / reddetmiş ve NATO ve AB perspektifinden uzak durmuş olsalardı, RUSYA'nın bu ülkeye hücum etmesinin hiçbir gerekçesi olmayacaktı. RUSYA'nın 2013'te Kırım'a ve Donbas Bölgesi'ne harekât icrâ edip, 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinin altında yatan en büyük sebep budur ! UKRAYNA'nın AB Kültürü'ne açık olması ve ABD-İngiltere'yi Karadeniz'e getirerek, gözünün önünde güç gösterisinde bulunması, RUSYA açısından "bardağı taşıran damla"dır !

UKRAYNA Halkı ve bugün bu ülkeyi idâre edenler, başlarına gelen felâketin "baş sorumlusunun" bizzat kendileri olduklarını görmelidirler !

Batılılar'ın - başta ABD ve İngiltere olmak üzere - kendilerini bir "kukla" olarak gördüklerine "ayıkamadıkları" müddetçe de, acı çekmeye devam edeceklerdir !

Burada bize düşen vazife, hem UKRAYNA'nın başında bulunanları, hem de UKRAYNA Halkını, Batılılar'ın "efsûnlarından" (illüzyonundan / büyülerinden / gözbağcılıklarından) uyandırmaya çalışmaktır.

Bu noktada hem Devletimize ve hem de medyamıza çok iş düşüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.