Şemdinli’de Hain Terör Saldırısı

Şemdinli’de Hain Terör Saldırısı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde bu sabah meydana bölücü terör örgütü mensuplarınca haince saldırı düzenlendi. İlk açıklamalara göre saldırının bomba yüklü bir araçla düzenlendiği belirtildi.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Durak Jandarma Karakoluna bu sabah saatlerinde bölücü terör örgütü tarafından bomba yüklü bir kamyonla saldırı düzenlendi. Yüksekova Şemdinli arasında bulunan bu jandarma karakolu saat 09:45 sularında saldırıya uğradı. Bizlere ulaşan son haberlere göre birçok şehit ve sivil hayatını kaybetti.

İNTİHAR DALIŞI

Hain saldırı Şemdinli’den 20 km uzaklıkta bulunan Durak Jandarma Kontrol Bölgesinde meydana geldi. 5 ton bomba yüklü kamyon kontrol noktasında bekleyen araçların arasına “intihar dalışı” yaptı. İlk açıklamalara göre 10 asker şehit oldu, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Şehit askerlerden 2’si açıklamalara göre Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu (21) ile Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu (28) olduğu açıklandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ATEŞ AÇARAK DİKKAT DAĞITTI

Bomba yüklü kamyon kontrol noktasına da intihar dalışına yaklaşırken çevrede bulunan pkk terör örgütü üyeleri Jandarma’nın dikkatini dağıtabilmek için taciz ateşi açtı. Askerler hem intihar dalışı yapan kamyonu durdurmak için hem kamyona hem de taciz ateşi açan teröristlere ateş açtı. Kontrol noktasında ki araçlara çarparak infilak eden kamyon da 5 ton patlayıcı olduğu tespit edildi. Patlamanın olduğu yerde çukur oluşurken nizamiyede hasarlar meydana geldi.

HAKKÂRİ VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Olayın hemen ardından Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak bu hain saldırı hakkında ilk açıklamayı yaptı. Vali Toprak, "Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 9 askerimiz şehit olurken, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti" dedi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN SERT AÇIKLAMALARI

Başbakan Yıldırım Sütlüce’deki AK Parti İstanbul il başkanlığında düzenlenen istişare toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada özetle “Her türlü terör örgütü ile mücadele kararlılıkla devam edecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamarı...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.