BABACAN’I ANLAYABİLEN VAR MI?

Prof. Dr. Önder KUTLU

Kendisini sanatçı olarak tanıtan ve uzun yıllar bu milletten nimetlenen bir ahlaksızın Hz. Adem’e ve Havva validemize çirkin iftirasıyla başlayan tartışmaya bir siyasi de sosyal medya üzerinden katıldı.

Hakkında açık ayeti kerime bulunan, ilk insan ve atamıza karşı çirkin ifadeler kullandığı bir şarkıyla karşımıza çıktı.

Beklenen bir şey miydi? Evet, maalesef ülkemizde kendisini sanatçı olarak tanıtan birtakım yobazlar din ve din tarafından kutsal sayılan değerlerimize hiçbir kural tanımaksızın saldırabiliyorlar. Yol olmuş artık. Kendi içlerinden biri çıkıp bunu eleştirince aforoz ediliyorken, karşı taraftan birinin hiç hayat hakkı bulunmuyor zaten.

Anlaşılmayan, anlaşılamayan şey DEVA Partisi Genel Başkanı olan ve bir dönem kendisine hak etmediği makamlar ve mevkiler sınırsız biçimde tevdi edilen tavrı: ‘Bırak saçmalasın, ifade özgürlüğü var’ diyebiliyor.

Kendisine ‘işte burada dur’ deme hakkımız var.

Sen ki siyaseti ‘bir yol olarak’ seçmiş, ‘topluma hizmet için çıktım öne’ demişsin, bu destek o sınırı aştı. Kabul edilemez.

Hiç kimse bir başkasının kutsalını aşağılama, değersizleştirme hele hele cahil ifadeleriyle küfretme hak ve özgürlüğüne sahip değil.

Babacan’ın Ak Parti döneminde elde ettiğin konum ve bu konum nedeniyle sağladığın itibar bizleri ilgilendirmez. O göreve getirenin takdiridir. Ancak, bir peygambere karşı bu ifadeleri kullanan bir densizi savunma durumuna gelmesi üzülecek bir durum.

Allah kimseyi şaşırtmasın. Makam, mevki ve akreditasyon kaygısıyla bir ahlaksızlığı savunabilmenin bir rasyonalitesi bulunmuyor.

Peki, destekçileri ve taraftarları da mı aynı düşünceye sahipler?

Dün bir ilçe başkanının istifa haberi medyaya yansıdı. Başka bir bilgi paylaşılmadığına göre galiba partisinden güçlü – güçsüz bir tepki gelmedi.

Arkasında olduğu söylenen Abdullah Gül ve destekçileri düşünsün. Bizlerin, karınca misali doğruyu takdir, yanlışı eleştirme görevimiz var. Gerisi bizi ilgilendirmez.

Fakat bu bir savrulmaysa kendisi ve ekibi için çok kötü, yok gerçekten baştan beri bu kanaatteyse ve buna makam, mevki verenler yanılmışlarsa onlar hayıflansınlar. Niçin bu şahsı aramıza aldık, neden kendisine itibar ettik diye düşünsünler.

Bulunmaz Hint kumaşı olmadığı biliniyordu. Kendisini cebinden çıkarıp, kenara atacak o kadar yetişmiş insan gücü var ki, müktesebatını nimet olarak değerlendirmesin.

Bu ve benzeri insanları toplum yakından tanısın. Hala aktif bürokratik, siyasi görev işgal eden varsa gereği yapılsın lütfen.

Kimse toplumun dini değer ve hassasiyetlerini birilerine iyi görünme ya da gerçekten öyle düşünüp, inandığı için aşağılayamaz. ‘Destek veren yapan gibidir’. Hele de bir siyasinin bu savunma konumuna gelmesi yadırganmalıdır. ‘Herkesi kör, âlemi sersem mi sanır’ bu zavallı tipler.

Oysa millet her şeyin farkında. Sadece vaktini bekliyor gerekli dersi vermek için.

Son cümle olarak; bu tiplerin arkasına takılarak gidenlere söylenecek çok söz var: Bilerek ve isteyerek maddi – manevi destek verdikleri ekip bundan ibaret.

İçinize siniyorsa, söylenecek başka söz yok: Sizin için uygunsa, bizce mahzuru yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.