CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Grubuna Konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te grubuna hitap etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Lice İlçe Başkanı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak "Hepimizin acısıdır." diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı haberlerden dolayı evi basılan DHA Tunceli muhabiri ile ilgili de "Ne zamandan beri bir gösteriyi izlemek gazeteci için suç?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: "Biz terörün bitmesini istiyoruz"

10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda yapılan terör saldırısında yaşamını yitiren 101 vatandaşı da sözlerinde dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD'in o günden beri 70 ilden militan topladığını belirterek, operasyon için Musul'da bulunan Türk askeriyle ilgili Merkezi Irak Hükümeti'ne seslendi: "Irak'ın kadersini Irak halkının belirlemesi gerekliliğini savunuyoruz. Bizim askerimiz Başika'da, Irak halkının güvenliği için bulunuyor. Biz Irak'ın tüm bölgelerinde terörün bitmesini istiyoruz. Sizin isteğinizle oraya geldik, görevimizi yapmamıza izin verin."

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine yönelik süren operasyonlar ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Üniversitelerden hocaları attınız. Binlerce öğretmeni işinden ettiniz. Askerleri, gazetecileri sorgusuz sualsiz hapse attınız. Yüzlerce iş adamının mal varlığına el koydunuz. Gaziantep'te el konulan fabrikanın işçilerinin haklarına kim sahip çıkacak?" diyen CHP Lideri, kendisine açılan davayla ilgili de "Bugün savcı benim hakkımda 2 yıl 8 ay hapis istemiyle dava açmış. Değil 2 yıl 8 ay, iki bin sekiz ay hapis cezası açmazsanız adam değilsiniz." dedi.

CHP lideri sözlerini "Yılmayacağız, mücadele edeceğiz. Demokrasi için savaşacağız. Türkiye'deki tüm masumlara ve mazlumlara sahip çıkacağız." diyerek tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberleri