Cizre'yi Tanıyalım

İbrahim Acet

Değerli okurlarım ŞIRNAK'ın ÇİZRE ilçesi Dicle nehri kenarında kurulmuş bir yerleşim yeridir.Sıcak bir iklime sahip ama insanları sıcak kanlı ve aynı zamanda misafir perver ve cana yakın insanlardır.CİZRE'ye yatırım yapılması gerek bir ilçemizdir bu yatırım eğitim turistik iş olanakları vb.bir çok alanda yapılması gerekir.İstihdam olanakları artırılmalı özellikle Cizre halkı yaz ve ilkbahar aylarında sırf çalışmak için başka şehirlere göç ediyorlar.ama bu ilçemizde fabrika yada sanayi kuruluşları açılsa bu insanlar dışarıya göç etmek yerine kendi memleketinde çalışabilirler.

            CİZRE'de üniverisite olmadığından dolayı bir çok genç o kadar yokluğa rağmen diğer şehirlere üniveriste okumak için gitmekte bu gençlerin dışarıda okumak yerine bu şehrimizde yükseköğretim yapılmalıdır.Bu ilçemizde derslerinde uzman olmayan öğretmenler görev yapmaktadırlar.ÖRNEĞİN: MATEMATİK öğretmeni türkçe yada beden eğitimi dersine girmektedirler buraya öğretmen ataması yapılmalıdır.

      CİZRE tarih kokan bir şehirdir mem u zinin şehridir,bırca beleğin kentidir.Kırmızı medrese Ulu Cami ve daha bir çok tarihi zenginliğe sahiptir.Hz NUH'un gemisini bıraktığı dini açıdan büyük bir öneme sahip bir kenttir.Cizre küçük ama yoğun bir şehirdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.