Diyarbakır Sur'da Polis aracına bombalı saldırı Şehit sayısı yükseliyor!

Patlama Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin olduğu noktada meydana geldi. Patlamanın gerçekleştiği bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ile çevik kuvvet sevkıyatı yapıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise patlama sırasında otobüsün içerisinde sıkışan polisleri çıkarmak için uğraştı. Diyarbakır Sur ilçesinde polisleri taşımakta olan servis aracına yapılan hain saldırı sonucu Şehit sayısı 3'e yükselmiş durumda.  
Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi yakınlarında bulunan hafriyat alanı tarafında ki mezarlığın duvarının altına PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen bomba, bugün öğle saatlerinden sonra polisleri taşıyan servis aracının geçişi esnasında infilak etti. Diyabakır Dicle'de gerçekleştirilen hain saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polisimiz şehit oldu ve 3 polisimiz ise yaralandı.

SALDIRI POLİS ARACININ GEÇİŞİ ESNASINDA GERÇEKLEŞTİ

Diyarbakı Merkez Sur İlçesinden taşınmakta olan hafriyatın boşaltıldığı notada Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi karşısında bulunan boş alanın yanında yer almakta olan mezarlık duvarının alt kısmına hain PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcı, özel çevik kuvvet polisini taşıyan servis aracının geçiş esnasında saat 16.30 sularında patlatıldı.
 

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valiliği hain saldırı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde;

İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise Allah'tan acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YARALI POLİSLER HASTAHANEYE KALDIRILDI
Diyarbakır'da gerçekleşen hain PKK'lı terör saldırısı sonucu yaralanan 3 polis memuru saldırı anının gerçekleştiği yere gelerek ambulanslarla Dicle Üniversitesi Hastaneleri acil servisine alındı. Saldırının gerçekleştiği bölgeye çok sayıda ambulansla birlikte polis ekipleri sevk edildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberleri