HIRVATİSTAN'DAN SÖKEREK GETİRDİĞİ TESİS İLE İHRACAT YAPIYOR

Hırvatistan’da atıl durumdayken, 2015 yılında, iki Türk mühendis-girişimci tarafından sökülerek Adana’ya taşınan petrokimya tesisi, şimdi yılda 50 bin ton polistiren üretiyor.

Hırvatistan’da atıl durumdayken, 2015 yılında, iki Türk mühendis-girişimci tarafından sökülerek Adana’ya taşınan petrokimya tesisi, şimdi yılda 50 bin ton polistiren üretiyor. Tesisin sahibi Dioki şirketi, reaktörü dahil, tamamen yerli teknolojiyle yapılacak ikinci fabrikayı da kurarak Türkiye’nin polistiren alanında dışa bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor.

Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde (TAYSEB) faaliyet gösteren Dioki Petrokimya Sanayi AŞ’de 100 kişi çalışıyor, iç pazarın ihtiyacını karşılıyor ve ihracat yapıyor.

28 milyon dolarlık bir yatırım ile ‘genleşebilir’ ve ‘katı’ polistiren üreten tesiste, “Katı polistirende yıllık 60 bin ton, genleşebilirde 18 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor.

Dioki Petrokimya Sanayi AŞ’nin CEO’su A.Sefa Küçükboyacı'yı tebrik eder, tüm girişimcilere örnek olmasını dileriz.

İlhami Pektaş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberleri