Meslek liselerimizde uzaktan kontrollü solunum cihazı geliştirildi

MEB, bu kapsamda temizlik ve dezenfeksiyon ürünlerinden maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çok çeşitli ürünlerin seri üretimine geçti.

Pandemi sürecinde mesleki ve teknik Anadolu liselerinde üretim kapasitesini harekete geçiren MEB, bu kapsamda temizlik ve dezenfeksiyon ürünlerinden maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çok çeşitli ürünlerin seri üretimine geçti.

İstanbul ve Hatay’da solunum cihazı geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarına odaklanan MEB, Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde ilk solunum cihazını üretti.

İstanbul’da yürütülen çalışmalar sonucunda İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge atölyesinde “Expirium Filtreli Otomatik Ambu Ventilatör” solunum cihazı da üretildi.

Bu solunum cihazı hem hastanelerde ve hem de ev ortamında çalışacak, aynı zamanda bir kontrol paneli ile uzaktan pc veya cep telefonu uygulamasıyla gerek ambulans gerekse sahra hastanelerinde de kullanılabilecek.

Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, meslek liselerimizin sayısının her geçen gün artarak çoğalmasını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlgili Haberler

Fahrettin Koca açıkladı Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında azalma iyileşen hasta sayısında yüksleme oldu!!!!

Haberleri