RİZELİ GİRİŞİMCİ SOMON İHRACATINA BAŞLADI

Girişimci Hasan Akkuzu Rize'de daha önce 10 bin yavru alabalık alarak başladığı işe Artvin'in Borçka Baraj gölüne kurduğu yeni çiftliği de ilave ederek şimdi tanesi 5 kiloya ulaşan Karadeniz somonu üreterek ihracata başladı.

Girişimci Hasan Akkuzu Rize'de daha önce 10 bin yavru alabalık alarak başladığı işe Artvin'in Borçka Baraj gölüne kurduğu yeni çiftliği de ilave ederek şimdi tanesi 5 kiloya ulaşan Karadeniz somonu üreterek ihracata başladı. İşini geliştirerek havuz ve balık sayısını artıran girişimcimiz, yılda 6 bin ton somon balığı üretim seviyesine ulaştığı çiftliğinde 240 kişi çalışıyor.

Girişimci Akkuzu, başta Japonya olmak üzere, ABD, Kanada, Rusya, Katar ve Suudi Arabistan'ında yer aldığı ülkelere yıllık 35 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor.

Girişimcimizi tebrik ediyor, farklı sektörlerde iş yapmak isteyen herkese örnek olmasını diliyoruz.

İlhami Pektaş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberleri