SOCAR STAR RAFİNERİSİ İZMİR'DE HİZMETE AÇILDI

Türkiye'nin 6.5 Milyar Usd'lık En Büyük Yatırımı Socar Star Rafinerisi İzmir'de Hizmete Açıldı.

Türkiye'de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırımı olan STAR Rafinerisi, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde son 30 yıl içinde gerçekleştirilen en büyük reel sektör yatırımı. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından inşa edilen STAR rafinerisi 6.5 milyar dolara mal oldu.

Türkiye'nin işlenmiş petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25'ini tek başına karşılayacak olan STAR Rafineri, aynı zamanda Türkiye'nin ilk Stratejik Teşvik Belgesi alan şirketi de oldu.

Türkiye'nin yeni yıldızı STAR Rafineri Türkiye'nin işlenmiş petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayıp cari açığı 1.5 milyar dolar azaltacak. 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip olan STAR Rafineri, yılda 4.8 milyon ton dizel ve 1.6 milyon ton naftanın yanı sıra cari açığa önemli etki yapan jet yakıtı ve LPG'nin üretimini de gerçekleştirecek. 7 yılda tamamlanan rafineri, Türkiye'nin ithalat oranını dizelde yüzde 40'ın altına, LPG'de ise yüzde 70'lere kadar düşürecek. STAR Rafineri, Türkiye'nin jet yakıtı ihtiyacının ise tamamını karşılayacak. Rafineride 3 bin mühendis ve 19 bin 500 personel görev yapacak.

SOCAR'ı ülkemize yaptığı yatırımlardan dolayı tebrik ediyoruz. Ülkemizin böyle büyük ölçekli yatırımlara ihtiyacı var. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Darısı diğer sektörlere...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberleri