Sondakika Şırnak ve Cizre'ye Büyük Askeri Sevkiyat

Sondakika Şırnak ve Cizre'ye Büyük Askeri Sevkiyat

Şırnak'ta planlanan sokağa çıkma yasağı öncesinde ülkenin değişik kentlerinden bölgeye, polis ve jandarma özel harekat timleri sevk edildi.

Şırnak'ta planlanan sokağa çıkma yasağı öncesinde ülkenin değişik kentlerinden bölgeye, polis ve jandarma özel harekat timleri sevk edildi.
Uçakla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na inen takviye güçler, buradan zırhlı araçlarla Cizre ve Silopi ilçelerine yerleştiriliyor.

Daha önce defalarca sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen ilçe merkezine yerleşerek vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan PKK'lılar, sivil vatandaşlardan dolayı ilçeden temizlenememiş ve sokağa çıkma yasağı vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi için kaldırılmıştı. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Cizre ve Silopi ilçelerinde barınan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için ülkenin değişik bölgelerindeki polis özel harekat timleri ile jandarma özel harekat timlerinden oluşan çok sayıda kuvvet hava yolu ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na indirilerek buradan geçici görev yapacakları bölgelere kaydırıldı. Bir süre önce Cizre ve Silopi'ye takviye olarak polis özel harekat timleri gönderilmiş ve operasyon için hazırlıklar başlatılmıştı. Son günlerde takviye hızlandırılırken, bölgeye polis ve jandarma özel harekat timleri yoğunlukta olmak üzere çok sayıda ekip gönderildi. Yaklaşık 10 gün önce başlatılan sevkiyatın tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Çevre illerden askeri araç sevkiyatının da sürekli olarak devam ettiği Silopi ve Cizre ilçelerinde görevlendirilmek üzere Siirt, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Adıyaman, Van, Hakkariile Şırnak Çakırsögüt Jandarma Özel Harekat taburlarından bölgeye asker, Ankara, Giresun, İstanbul, İzmir, Trabzon, Samsun, Elazığ, Batman gibi illerden ise polis özel harekat timleri bölgeye sevk edildi.

Sevkiyatın tamamlanmasının ardından oluşturulacak kuvvetlerle Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağının ilan edilerek, PKK'lıların temizlenmesi için büyük operasyon başlatılacağı bildirildi. Son zamanlarda Cizre ve Şırnak merkezde kaçırılan 1 polis ile 2 uzman çavuşun da ellerinde olduğu düşünülen PKK'lıların etkisiz hale getirilip, ilçelerin tamamen temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Ayrıca son günlerde Cizre ve Silopi'de görevlendirilmek üzere çevre illerden başlatılan zırhlı araç sevkiyatının da tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi.

Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.