Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

TAKIMIN ERKEN GOL BULUP ÖNE GEÇMESİNDEN KORKAR HALE GELDİM

Az da olsa ikincilik, ama asıl üçüncü olmak için çok önemli bir maça çıktık. Daha maçın başında Bytyqi’ nin vuruşu ile öne geçtik.

Takımın gol atıp öne geçmesinden korkar hale geldim, zira öyle basit goller yiyoruz ki evlere şenlik. Nitekim, öyle de oldu, basit bir hata ile penaltıdan kalemizde golü görüverdik.

16 dakikada karşılıklı iki gol olunca, maç bal yapmaz arı misali al gülüm ver gülüme döndü, ilk yarı da 1-1 tamamlandı. Ancak şunu da ilave edeyim, Hatay’ ın bu kadar sert oynamasına bir anlam veremedim.

Gol atamayınca istatistiklerde üstün olmanın bir faydası olmuyor. Taraftarın çok istediği golü 73. Dakikada Michalak’ ın ayağından bulduk, bu arada Giresun da Başakşehir karşısında beraberliği bulunca derin bir nefes aldım.

Öne geçtikten sonra basketbol da olduğu gibi set oyununa dönerek zamana oynama başladık, doğru yaptık, başarılı da olduk.

3. Golü bulup rahatlama düşüncesi ile iyi kontrataklar yaptık. Karşılığını da 87. Dakikada Ahmet Hassan güzel bir vuruşu ile aldık. 3-1

İkincilik için Fenerbahçe ile aramızda 3 puan var, haftaya Beşiktaş deplasmanına çıkacağız, ikincilik zor, ama Başakşehir Giresun’ da berabere kalınca puan farkını beşe çıkardık ve üçüncülüğü garantiledik.

Yalnız şunu da ifade edeyim, takımın erken gol bulup öne geçmesinden korkar hale geldim, önümüzdeki sezon buna bir çare bulmamız gerek.

GÖZ ARDI ETMEYELİM

Bu arada göz ardı etmeyelim, Antalya maçında verilen uydurma penaltı için taraftarlarımız haklı olarak isyan etti. Kesinlikle haklılar, tabi aynı hakem tarafından bu tür kararların sürekli tekrarlanması zihinlerimizdeki soru işaretlerini artırdı.

Şunu da göz ardı etmeyelim, son maçlarda biz de iyi değiliz, yediğimiz goller tamamen kendi hatalarımızdan.

37 haftada 67 puan topladık, ne yazık ki iç sahada başarılı olurken, deplasmanda aynı başarıyı gösteremedik. Sahamızda 43 puan toplarken deplasmanlardan 24 puan alabildik. Bu süreçte kalemizde 44 gol görürken bunun 29 unu deplasmanda kalemizde bulduk.

Bütün bunlara rağmen ligde harika bir yerdeyiz. Bu sebeple takımın tamamının hakkını yiyemem.

Neticede garip bir sezonu geride bıraktık. Şöyle bir bakıyorum, memnun olan yönetici, teknik ekip, oyuncu ve taraftar yok. Sadece Trabzon camiası memnun.

ÖZ ELEŞTİRİ

Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut Antalya maçı sonrası; “Çok kötü savunma yapıyoruz, golün her şeklini yiyoruz. Özveri mi, konsantrasyon eksikliği mi, ben mi iyi çalıştıramıyorum? Bunu çözeceğiz. İzleyeceğiz, yaptığımız hataları çalışacağız, başka bir ilacımız yok.

Açıklamanın bu bölümü yediğimiz basit gollerin sebebini gayet güzel özetliyor.

BİRAZ BİLGİ

Ligin sonu yaklaştığı için biraz bilgi vermek istiyorum.

Konyaspor ligi 3.bitirdik diyebilirim. Şimdi UEFA Konferans Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayacağız. İlk maç 21 Temmuz tarihinde oynanacak.

UEFA'nın Ukrayna takımları hakkındaki vereceği karar neticesinde ise eleme turu da yeniden şekil alabilir.

Buna göre; maçlar 4 Ağustos tarihinde oynanabilir. UEFA'nın yakın zamanda bir açıklama yayınlaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.