Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

TARİHİ MİRASIMIZ YOK EDİLİYOR!

Galata'dan Karaköy sahilini takip ederek Fındıklı Camii istikametine doğru ilerleyin. Hemen önünüzde çok narin kubbeleriyle ve zarif minareleriyle sizi bir cami selamlar: Nusretiye Camii.

Eskiden demiyeceğim, yakın tarihe kadar Boğaz'dan geçerken Nusretiye'yi ve devamındaki sahil kenarını birer inci kolyesi gibi süsleyen camileri hayranlıkla seyreder ve muhteşem tarihimizin büyülü mimarisine meftun olurduk.

Ama şimdilerde bu görüntüler tarih oldu. Fotoğrafta gördüğünüz gibi maalesef Nusretiye'yi görebilmek için boğazı geçip caminin kapısından iceri girmeniz gerekiyor.

tarihi-mirasimiz-yok-ediliyor.jpg

Galataport adına inşa edilen betonarme yapılar; tarihi mirasımızı yok ettiği gibi, İstanbul'un tapusu niteliğindeki güzelim camilerimizi de kadrajdan çıkarıp tarihe gömüyor!

Bu rezalete Kültür Bakanlığı nasıl izin veriyor? İstanbul'a aşığız diyenler buna nasıl müsaade ediyor? Akıl alacak gibi değil!

Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Yazık, çok yazık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.