'Tasarının uluslararası hukukta bizi bağlayıcı yanı yok'

'Tasarının uluslararası hukukta bizi bağlayıcı yanı yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Parlamentosunda 2 Haziran Perşembe günü oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uganda seyahati öncesi havalimanında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Ben şu anda bir siyasi partinin genel başkanı değilim. Halkının yüzde 52'sinin oyunu alarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanıyım. Yargı organının da Cumhurbaşkanıyım, yürütmenin de Cumhurbaşkanıyım, yasama organın da Cumhurbaşkanıyım. Biz yargının başkanlarıyla, temsil noktasında olanlarıyla bu tür seyahatleri yaparız. Bunun yasal, ahlaki teamül olarak hiçbir yanlış yanı yoktur. Bunlara alışmadılar bunlar bu güne kadar, alışacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Parlamentosunda 2 Haziran Perşembe günü oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkında ise şunları söyledi:

"Şu anda çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam. Ama bir karar çıkar, bu karar çıktıktan sonra bunun gerekçesi nedir, bunun içinde neler var. Ondan sonra bunun değerlendirmesini, gerek hükümetimiz yapacaktır, gerekse bizler beraber bunun değerlendirmesini yaparız. Ama bunun uluslararası hukukta bizi bağlayıcı hiçbir yanı da yoktur. Bunu da bilmenizi istiyorum."

Rusya ile ilişkiler hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz ve biz kesinlikle münasabetleri bozmak isteyen bir ülke de değiliz. Tam aksine Rusya ile münasebetleri arzu eden bir ülkeyiz. Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz gerçekten çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost noktasındayken böyle bir konuma gelmiş olması veyahut da bir pilotun yapmış olduğu hata veya bir yanlış sebebiyle koskoca Türkiye'yi feda etmesi gerçekten düşündürücüdür. Burada Rusya ile münasebetlerimizi kesinlikle yeniden geliştirmenin, yeniden çok daha farklı bir konuma taşımanın gayreti içerisinde olmamız gerekir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.