TOGG'dan sonra yeni yerli araç: İşte hayran bırakan görüntüsü

TOGG'dan sonra yeni yerli araç: İşte hayran bırakan görüntüsü

Türkiye'nin ikinci yerli otomobili heyecanla beklenen Amperino'dan ilk görüntüler paylaşıldı. TOGG'un ardından geliştirilen bu elektrikli mikro mobilite aracının Bursa'daki üretim süreci hızla ilerliyor.

Türkiye'nin ikinci yerli otomobili heyecanla beklenen Amperino'nun ilk görüntüleri paylaşıldı. TOGG'un ardından geliştirilen bu elektrikli mikro mobilite aracının Bursa'da yapılan test süreçleri hızla ilerliyor.

Türk mühendislerin yeni milli otomobil projelerine odaklandığı bu dönemde, Amperino'nun ilk seri üretimi 2025 yılında planlanıyor.

İnegöl ilçesinde inşa edilen yerli ikinci elektrikli otomobil markası Amperino hakkında bilgiler hızla paylaşılmaya devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan son görüntüler, otomobil tutkunlarını heyecanlandırdı.

Amperino modelinin dış tasarımında öne çıkan bölünmüş far yapısı, dikkat çekici bir özellik sunuyor. Ancak en dikkat çekici özelliği, sürücünün aracın tam ortasına konumlandırılmış olması. Bu düzenleme, arka koltuklara erişim için koltuğu ileri almak veya katlamak gibi ekstra işlemlere gerek bırakmıyor.


TANITIMI YAPILACAK

Bursa'da geliştirilen ikinci yerli elektrikli otomobil, adım adım gerçekleşiyor. TOGG'un ardından ortaya çıkan Amperino modeli, yollara çıkmak için gün sayıyor. Üç yıldan beri devam eden projenin finaline gelinmiş durumda. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, yaklaşık 50 mühendis ile geliştirilen Amperino C-100 modeli, 16 Kasım'da düzenlenecek olan Go Green fuarında tanıtılacak.

Go Green Türkiye Fuarı, 16 - 18 Kasım tarihleri arasında Bursa Tüyap Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak.


ÖZELLİKLERİ NELER?

Amperino'nun 2024 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenmesi ve 2025 yılında seri üretime geçmesi planlanıyor. Şu an için teknik detaylar net olarak belirlenmemiş olsa da firmanın resmi internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre Amperino'nun özellikleri şu şekildedir:

150 km menzil
Evde 240 dk, istasyonda 80 dk şarj süresi
90 km/s maksimum hız
650 kg boş ağırlık
370 lt bagaj
16 yaş ve üzeri A2 ehliyetiyle kullanıma uygun
Uzunluk: 3159 mm, Genişlik: 1500 mm, Yükseklik: 1450 mm
Kompozit gövde
Önde bağımsız, arkada yarı bağımsız süspansiyon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.