URFALI Muhtarlar: Eyyübiye’ye sahip çıkılsın
Eyyübiye’nin adeta kaderine terk edildiğini ifade eden mahalle muhtarları, Eyyübiye’ye ait resmi kurumların ilçe sınırları içerisine getirilmesini istediklerini belirtti.
Eyyübiye’nin adeta kaderine terk edildiğini ifade eden mahalle muhtarları, Eyyübiye’ye ait resmi kurumların ilçe sınırları içerisine getirilmesini istediklerini belirtti.
Şanlıurfa’nın büyükşehir olmasından sonra ilçe vasfını kazanan yaklaşık 400 bin nüfusa sahip Eyyübiye, bir türlü giderilemeyen sorunlarıyla gündemde. İlçenin adeta kaderine terk edildiğini ifade eden mahalle muhtarları, özellikle resmi kurumların ilçe sınırları dışında olmasına tepki gösterdi.
Halkın büyükşehir beklentisinin boşa çıktığını belirten Muradiye Mahalle Muhtarı Mehmet Alak, “Şanlıurfa, Mart 2013’te büyükşehir oldu. Halkın umut ve beklentisi de bu konuda büyüktü ama gelinen noktada bu beklenti boşa çıktı. Yaklaşık 400 bin nüfuslu Eyyübiye ilçesinin resmi kurumlarının hepsinin Haliliye ilçesi sınırları içinde olması halka büyük bir zulümdür. Bizim yetkililerden beklentimiz, kısa bir süre içerisinde tüm kurumların ilçenin merkezi olan bir yerine getirilmesidir. Hatta bazı kurumlar geçici dahi olsa prefabrikten yapılarak toplu bir yerde hizmetleri sağlanmalıdır.” dedi.
1 Kasım seçimlerinde halkın üzerine düşeni yerine getirdiğini belirten Alak, yetkililerin halka tepeden bakmayıp hizmet etmesi gerektiğini söyledi.
İlçenin resmi kurumlarının farklı ve uzak yerlerde olmasının ilçe halkını mağdur ettiğini ifade eden Eyüp Nebi Mahalle Muhtarı Ahmet Demir ise “Urfa büyükşehir olmadan önce, belediye kurumu olarak bir binadaydı. Bu vesileyle kolay bir şekilde gidip işlerimizi görüyorduk. Ama şimdi her bir kurum ayrı bir yerde. Bu da beraberinde sıkıntılar getiriyor.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir statüsünün hizmet yerine halka külfet getirdiğini belirten Demir, “Öncelikle Eyyübiye kurumlarının Eyyübiye sınırları içerisine getirilmesini istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak sorunlarımız vardır. Öncelikle mahallemizin yarısı parke taşı olmamış. En yakın zamanda yapılması lazımdır. Büyükşehir olduktan sonra özellikle halk, su işlerinden oldukça şikâyetçi. Daha önce az bir meblağla gelen fatura, şimdi daha fazla gelmeye başladı. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Büyükşehir olmak vatandaşın bütçesine saldırmak mıdır?” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)