Vakit tamam ağzını çalkala!

Biraz önce bir zamanlar Aachen'da üniversite okumuş ve eskiden bıçak gibi bir ülkücü olan Sivas'lı Ahmet'ten bir mesaj aldım. Mesaj tahmin edeceğiniz gibi imsakiye üzerine idi. Ahmet Şimşirli adında bir tarih profesörün videosunu atmış ve imsakiye konusunda Fazilet takvimini takip etmemi tavsiye ediyordu. O yüzden iş bu yazının ilham perisi Ahmet kardeşimdir. Buyrun!

"Ahmet, Ahmet Hoca işine baksın diyeceğim ama tarihçiliğin de yüz karası bu herif. Fazilet takvimi ise bizim mazoşist süleymancıların herkesten farklı görünmek için yaptırdığı bir takvim. Biraz da" buralarda güneş hiç batmıyor" diye yatsı namazını ketenpereye getirme numarası!

Ben, Almanya'da tuttuğum ilk oruç olan 1984 yılından beri kendi takvimimi uyguluyorum Ahmet'im.

Mayıs ayı falandı galiba. O zamanlar daha güya master yapmak için geldiğimiz üniversiteye (RWTH Aachen) gidiyoruz ve "Almanya'ya geldim halâ bekarız" şarkısını söylüyoruz!

Şaka bir yana bu şarkının "Gurbetya Hikayemiz"de çok özel bir yeri vardır. 60 lı yılların sonlarında adı Köln Bülbülü olan Yüksel Özkasap o içli sesi ile bu şarkıyı okuyunca 1.nesil Almancıların vatan hasretlerini - ki o hasretin en baba payını köyde bıraktıkları eşleri ve azıcık da çocukları oluşturuyor- öff ulan öff" naraları ile dışa vurdukları yıllar.

Televizyon var ama ARD/ZDF gibi devlet kanallarına bakabiliyorsunuz ve onlarda da Türkiye ile alakalı bir haber kırk yılda bir çıkıyor o da Türkiye aleyhine. Malum netekim Paşa darbe yapmış Türkiye'de aynı bugünkü(!) gibi faşist diktatörlük var! Memleketten haber almak için elimizdeki tek imkan günde 45 dakika yayın yapan WDR/Köln radyosu o da komünistlerin elinde! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.