Yarın Başbakan Ve Bahçeli Görüşecek

Yarın Başbakan Ve Bahçeli Görüşecek

Başbakan Binali Yıldırım yarın Çankaya köşkünde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

MHP lideri ile Başbakan yarın saat 13:30’da Çankaya köşkünde bir araya gelecekler. Görüşmenin ana hattını Başkanlık Sisteminin oluşturacağı düşünülüyor. Bunun nedeni ise MHP lideri Devlet bahçelinin geçen hafta partisinin grup toplantısında söylediği şu sözler.

"AK Parti başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse, Anayasa taslağını TBMM'ye getirmelidir. Ya 367'yi aşarak kanunlaşacaktır ya da milletin kararına sunulacaktır. Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi, reforma tabi tutulmasıdır. Ancak milletimiz aksini söyleyecek olursa buna da diyeceğimiz herhangi bir şey doğal olarak bulunmayacaktır. Türkiye'nin nasıl ve hangi sistemle yönetileceğiyle ilgili muamma bize göre kapanmalı, bu iş kökünden bitirilmelidir"  

Bu açıklamadan sonra yarın ki gerçekleşecek buluşmanın gündeminin Başkanlık olacağı düşünülmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.