Yunanistan'a Kaçan Darbecilerle İlgili Son Dakika Gelişmesi

Yunanistan'a Kaçan Darbecilerle İlgili Son Dakika Gelişmesi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçan 8 askerin iltica talebi yeniden gündeme geldi.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerden iltica talebi arşive kaldırılan ikisinin başvuruları bugün yeniden ele alındı.

21 Eylül'de başvurular rafa kaldırılmıştı.Bugün yeniden yetkililere sunuldu.Başvuru işlemlerini sürdüren avukatları Tomara"Talepleri kabul edilirse mülakat işlemlerine devam edilecek ve sığınma taleplerinin incelenmesine geçilecek.",açıklamasını yaptı.

Askerlerden biri için iltica talebine olumsuz karar gelince avukat,başvuruyu ikinci derecede yetkili makmlara sunacağını açıkladı.

Diğer askerler mülakat işlemlerinin birinci derecede sona erdiğini ve sığınma isteklerinin başka Avrupa ülkelerinde barınma için yaptıkları başvuru talebine yanıt beklediklerini kaydetti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.