3’NCÜ LİG İÇİN 1 PUAN YETİYOR

3’NCÜ LİG İÇİN 1 PUAN YETİYOR

Bölgesel amatör lig play-off müsabakasında Bitlis Özgüzeldere ile karşılaşan Muş Spor ilk maçını 2-1 kazanırken ikinci maçta Fırat Üniversitesi, rakibi Bitlis Özgüzeldere spora 1-0 mağlup oldu.

Bölgesel amatör lig play-off müsabakasında Bitlis Özgüzeldere ile karşılaşan Muş Spor ilk maçını 2-1 kazanırken ikinci maçta Fırat Üniversitesi, rakibi Bitlis Özgüzeldere spora 1-0 mağlup oldu.

Klasman grubunu lider olarak tamamlayan ve play-off grup maçlarında Trabzon’da ilk maçına çıkan sarı beyazlı temsilcimiz, rakibini 2-1 mağlup etti.

Bu galibiyetle 3. Lige yükselme şansını arttıran temsilcimiz, Cuma günü Trabzon’da saat 15:00’te Elazığ Fırat Üniversitesi Spor takımıyla karşılaşacak.

BERABERE BİLE KALSA YETİYOR

3. lige yükselmek için 22 nisan cuma günü Trabzon Ortahisar Yavuz Selim stadında yapılacak müsabakadan alınacak bir puan temsilcimize yetiyor. İlk maçından galip ayrılan Muş Spor, Bitlis Spor’un Elazığ Spor’u yenmesi nedeni ile avantajlı duruma geldi. Bitlis iki maç sonunda 3 puan, Elazığ Spor bir maçta 0 puan, Muş Spor ise bir maçta 3 puana sahip. Elazığ maçından alınacak galibiyet ya da beraberlik, Muş Spor’u 3. Lige yükseltecek.

Bölgesel amatör ligde statünün işleyişi şu şekilde:
Maçlar sonunda genel averaja bakılmayacak. Puanı üstün olan takım 3. Lige yükselecek.
2 takımın puanı eşit olursa bu takımlar seri penaltılar için topun başına geçecek ve kazanan takım 3. Lige yükselecek.
Muş Spor’un Fırat Üniversitesi ile yarın oynayacağı karşılaşmada Bitlis Özgüzeldere takımı oyuncuları tribünde hazır bekleyecekler.
Zira Fırat Üniversitesi’nin Muş’u mağlup etmesi halinde gruptaki her üç takımın da puanı 3 olacağından, seri penaltı atışlarına geçilecek.
Seri penaltılar için önce üç takım arasında kura çekilecek ve bir takım “bay” olacak.
İki takım seri penaltılarda bir kez daha karşılaşacaklar.
Üstün olan taraf bu kez “bay” olan takımla seri penaltılarda bir kez daha karşı karşıya gelecek ve üstünlük sağlayan takım 1. Bölgeden 3. Lige yükselen takım olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.