ABD-PYD Hakkında Kritik Açıklama

ABD-PYD Hakkında Kritik Açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, PYD'nin fedarasyon kurmak istemesini Suriye'nin toprak bütünlüğünün bozulmaması için desteklemediklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde kontrolünde tuttuğu yerlerde federasyon kurmak istemesini desteklemediklerini, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasından tarafta olduklarını açıkladı.

Toner, günlük basın toplantısında PYD’nin Suriye’de tek taraflı federasyon kurulmasıyla alakalı bu hafta sonu düzenlemeyi planladığı konferansla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Toner, Suriye’nin geleceğine Suriye halkı tarafından karar verilmesi gerektiğini söyleyerek, ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasını desteklediklerini bir kez daha dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 no'lu kararı gereğince Suriye’nin geleceğiyle ilgili kararların Suriye halkı tarafından verilmesini desteklediklerini dile getiren Toner şunları söyledi:

“BMGK’nın bu kararı Cenevre Bildirisine bağlı olarak Suriye’nin geleceğinin Suriye halkı tarafından tayin edilmesini öngörüyor. Daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse, biz Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını ve Suriye’de bütün grupları kapsayan demokratik bir yapının sağlanmasını destekliyoruz.”

Suriye’deki bütün tarafların BM kararları bağlamında birlikte çalışması gerektiğini kaydeden Toner, “Herhangi bir grubun kalkıp kendi sınırlarını ve sistemini fiili bir durum yaratarak sağlamasını istemiyoruz.” dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.