ABD Savunma Bakanı Carter Türkiye’ye Geliyor

ABD Savunma Bakanı Carter Türkiye’ye Geliyor

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın görüşmelerde bulunmak için 21 Ekim Cuma günü Türkiye’ye geleceği öğrenildi. Görüşme içeriğinin IŞİD’e yönelik operasyonlarla ilgili olacağı açıklandı.

Pentagondan gelen açıklama: “Carter, Irak ve Suriye’deki son gelişmeler de dahil olmak üzere bölgedeki güvenlik sıkıntılarını tartışmak için Türk liderlerle toplantı gerçekleştirecek” şeklinde. Suriye ve Iraktaki yaşanan sorunların ele alınacağı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye ziyaretinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne  geçerek görüşmeler yapacak ve ardından Paris'e geçerek 25 Ekim'de DEAŞ karşıtı koalisyon üyesi  ülkelerin savunma bakanlarıyla bir araya gelecek. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, 26 Ekim'de de Brüksel’de yapılacak NATO savunma bakanları toplantısına katılacak.

ABD Savunma Bakanı Carter bugün yazılı bir açıklama yaptı, Dabık’ın IŞİD’den geri alınmasının öneminin üzerinde durdu ve Türkiye ile ilgili şu sözleri söyledi, “Dabık'ı özgürleştirmek için savaşan Suriyelilere ve müttefikimiz Türkiye'ye bu operasyon sırasındaki yakın iş birlikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.