Amerika bunu asla unutmayacak!

Ah Amerika sen bu hallere düşecek bir devlet miydin? Canım benim! Güvenlik Konseyi’nde Kudüs'ün statüsünün İsrail ve Filistin devletleri arasında yapılacak görüşmelerle çözülmesi kararının 14 e 1 Filistin ve Türkiye'nin tezi lehine çıkması üzerine daimi temsilci Nikki: "Amerika bunu asla unutmayacak" diye tehditler savurdu. Yaptığı cazgırlık normalde her zaman ABD'nin yanında olan Cermanya basını tarafından bile skandal olarak nitelendirildi.

Önümüzdeki günlerde BM Genel Kurulunda oylanacak olan tasarı için işi tesadüfe bırakmayan Coniler bütün ülkelere mektup yazarak "başkan Trump kimin nasıl oy kullanacağını takip edecek" diyerek tehdite yeni bir boyut kazandırdı. Ara gazı da Trump'tan geldi. "Dünyanın parasını ödüyoruz, bir de bizim istemediğimiz yönde oy kullanıyorlar, olsun paramız bizde kalır!" diyerek uluslararası ilişkiler literatürüne yepyeni bir kavram eklemiş oldu! Parayı veren düdüğü çalar pardon parayı alan istediğimiz yönde oy verir!

Şaka bir yana bu Amerika Trump devrinde yıkılmazsa kıyamete kadar yıkılmaz! Adam bütün bağımsız(!) dünya devletlerine metres muamelesi çekti resmen. Herkesi Melanie zannetti galiba! 

Ha unutmadan! Ey Amerika biz de bu muameleyi unutmayacağız!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.