BARIŞ EN ÇOK KİME YARAR?

Bölgemizde istikrar, barış ve huzur en çok kimin işine yarar? Tabi ki Türkiye'nin...

İstikrar ve barış demek birlik ve beraberlik demektir. İstikrar ve barış demek bölgede hayatın normale dönmesi demektir. Normal zamanlarda insanlar işleriyle güçleriyle uğraşırlar, çalışıp kazanır sonra da ihtiyaçları için kazandıklarını harcarlar. Yani alış veriş yaparlar. Bu alışverişten de en çok Türk ekonomisi kazanır. Çünkü Türkiye bölgenin en gelişmiş ekonomik gücüdür.

Peki, savaş kimin işine yarar? Elbette çok uluslu silah tüccarlarının ABD'nin İngiltere'nin, Fransa ve diğer batılı emperyalist devletlerin ve tabi en çok da İsrail'in...

Savaş demek kan demek, ölüm demek, istikrarsızlık demek, fitne demek, nifak demek, ayrılık demek, bölünmüşlük demektir. Böyle bir coğrafyadan Türkiye'nin bir kazancı olmayacağına göre batılıların iddia ettiği gibi DAEŞ'e ve benzeri terör örgütlerine niçin yardım etsin?

Bir insanın göz göre göre bilerek kendi kafasına sıkması intihardır. Türkiye'yi yönetenler aptal mı? Ülkenin zararına olacak bir şeyi niçin desteklesinler?

Türkiye'nin DAEŞ ve benzerlerini desteklediğini söyleyenler de aslında söylediklerinin doğru olmadığını biliyorlar. Buna rağmen bu şekilde bir propagandaya kalkışmalarının asıl sebebi gerçek niyetlerinin üzerini örtmek istemeleridir.

Bu çevrelerin sahip olduğu büyük teknolojik üstünlük ve büyük medya desteği ne yazık ki seslerinin yüksek çıkmasına sebep oluyor ve asıl haklı olanların seslerini büyük ölçüde boğuyor ama buna rağmen asla vazgeçmek yok. Vazgeçmemek için elimizde çok önemli bir kozumuz var: Haklı olmak…

Bu mücadele büyük bir mücadeledir. Var olma, varlığını koruma mücadelesidir. İşte sırf bu sebepten mutlaka ama mutlaka bu davanın kazanılması gibi bir mecburiyet vardır. Zafer, davasını dava bilip, inançla bu davasına, soğukkanlılık ve sabırla sahip çıkan iyi insanların olacaktır. İyi ve inançlı insanların…

RECEP AKIL

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.