Faize Güven FERİK

Faize Güven FERİK

Başkasının Ayıbı ile Uğraşma!

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Besmelesiz başlanan her iş eksiktir, kusurludur. Kişilerde kusur ve hatalar çoktur.İlahi sistem kusursuzdur.
İnsanoğlu farkına varmalı ,kusur gören gözlerdedir.Görmek istemezseniz görmezsiniz. Görmek isterseniz Şeytan ve orduları kusurları ve hataları hepsini çarşaf gibi serer önünüze .
Siz de buna akıl mı dersiniz yoksa bilinç altına atılmış duygular mı dersiniz bastırılmış kötü duygular mı artık size kalmış bu durum.

Nefsiniz ona göre güzel süslü bir kelimeyle bir cevap bulur emin olun.

Birisini eleştirmek istediğinizde ya da ayıblamak istediğinizde şöyle bir durun şu soruyu sorun kendinize?

Dünya hayatı kısa ,yol uzun kıldan ince ,kılıçtan keskindir.Senin daha yolun var, ne zaman hakikat elbiseni değiştireceğini bilmiyorsun.

Allah'ın mükemmel işleyen bir arşivleme sistemi var.İşte burada kişi bunu unutuyor. Basiret kapanıyor. İstediği zaman ,başkasının ayıbını çok güzel bir şekilde çarşaf gibi serebiliyor.Ama unuttuğu ve basiretin kapandığı nokta ise şudur:

Ayıbını açtığın ne varsa , eleştirdiğin ne varsa , kınadığın ne varsa elbette bir gün seni bulur. O ayıbını açtığın kişiye dilerse Allah bir gün Hd plazma şeklinde film gibi izletir.Bu kısım Allah'ın bileceği bir durumdur.

Bu yüzden kendi ayıblarımızla uğraşalım,kendi nefsimizi temizleyelim. Kusurlarımızı bağışlanması için af dileyelim. Kendi içimize dönüp acaba ben ne kadar iyiyim ki bu kişiyi kötülüyorum eleştiriyorum,kınıyorum .

Elbette fikirlerinizi düşüncelerinizi hissiyatlarınızı paylaşın. Ben şimdi böyle düşünüyorum.Hissiyatım böyle varsa kusurum Allah beni de onu da bağışlasın.

Böyle konuştuğunuzda hem yumuşak olmuş hem de günaha girmemiş ve hatta karşı taraf ve kendiniz için dua etmiş olursunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.