CUMHURBAŞKANI UKRAYNADA

Pek çok işbirliği anlaşması imzalanıyor.

Gitmeden önce Neçirvan Barzani ile görüşüyor. Daha önce Lübnan başbakanını ağırlıyor. Daha da önce Sırbistan cumhurbaşkanı Vuçiç gelmiş. Ondan bir önce de El Salvador devlet başkanı. Bir bakın bakalım şu trafiğe...

Bu arada Ukrayna ile arasındaki anlaşmazlık konusunu görüşmek üzere Rusya devlet başkanı Putin'i davet etmiş o da kabul etmiş; Bu ay içinde gelecek.

Bir yandan da Türkiye'ye husumet besleyen ülkelerden BAE, Suudi Arabistan,Mısır, İsrail gibi ülkelerle temaslar sürüyor. Yanlış anlaşılmasın Türkiye bu ülkelere gidip 'kusur ettik özür dileriz abi, gelin barışalım' demiş değil. Onlar da buna benzer bir şey söylememiş ama ilk adımlar onlardan gelmiş, Türkiye de karşılıksız bırakmamış. Onlar Türkiye'ye husumet beslemenin yararlarına olmayacağını kavramış, Türkiye de bu işi kibir meselesi yapmaya tenezzül etmemiş. Diplomasi bu. Bir gün zıddın olanla ertesi gün el sıkışırsın.

Şimdi bütün bu uluslararası ilişkiler karşısında 'hiç dostumuz kalmadı' cıların tavrı ne? Sus pus... Ne diyecekler, bir kulp takacaklar ama akıllarına bir şey gelmiyor. Onlar düşmüş birbirlerinin derdine.

'Biz olmasaydık İstanbul Ankara'yı nah alırdınız'. Doğru mu? Doğru söze ne denir. Seçimde HDP Kandil'e değil de Apo'ya kulak vermiş olsaydı bu söyledikleri 'nahlı' cümle gerçek olacaktı.

İyi Parti ne diyor? Ağır abisi zıplamış: 'Biz olmasak siz AK Parti-MHP bloğundan nah oy alırsınız'. Bu da doğru. Baştan beri ne diyoruz biz: İYİ Parti MHP oylarının bir kısmını CHP ye yamamak için tezgahlanmış bir proje partisidir. Ağır abi ağzıyla söylemiş, bal yesin.

Şimdi bütün bu karmaşık ve sıkışık diplomasi trafiğini başarı ile yürüten sayın cumhurbaşkanının yerine alternatif gösterilmeye çalışılanlara bir göz atın bakalım. Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş... Hangisi daha iyi becerir? Soruyu yanlış anlamayın 'nasıl altından kalkarlar' anlamında sormuyorum, kotarabilirler mi ki bir kere?

Düşünün Ekrem bey Putin'i Kavak'a götürüp onunla eşli kalkan yiyebilir mi mesela?

Kılıçdaroğlu'na 'arabuluculuk yapsın' diye Ukrayna devlet başkanı ricalar eder mi?

Sırbistan cumhurbaşkanı Akşener'in davetiyle gelir ve onun ricası üzerine gidip Bosnalı Sırplara ayar verir, onlar da Bosna'dan ayrılma taleplerini geri çekerler mi?

Ya Mansur Yavaş? Mesela gelmiş El Salvador devlet başkanı, Türkiye'yi ne kadar kalkındırdınız diye ona övgüler düzüyormuş. Sığdı mı hayalinize?

Şunların her birini koyun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine de çıkarın bakalım bu diplomatik çalışmalara. Ne yaparlar ha? Ne kadar yakışırlar? Basıyor mu aklınız?

Sonra da gidin cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunuzu ona göre kullanın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.