DAEŞ, ABD'nin Orlando kentinde gece kulübüne düzenlenen saldırıyı üstlendi

DAEŞ, ABD'nin Orlando kentinde gece kulübüne düzenlenen saldırıyı üstlendi

Terör örgütü DAEŞ, ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı üstlendi.

Orlando'da eşcinsellerin gittiği gece kulübünde saldırı düzenleyen 29 yaşındakiÖmer Metin, olaydan önce 911’i arayarak DAEŞ’e bağlılığını dile getirdi

ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı saldırının failinin terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı olabileceği belirtildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübünde saldırı düzenleyen 29 yaşındaki Ömer Metin, olaydan önce 911’i arayarak DAEŞ’e bağlılığını dile getirdi.

Saldırı ile ilgili Obama'dan ilk açıklama

ABD yönetimi henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmazken, NBC News haber kanalının yerel güvenlik güçlerinden aldığı bilgiye göre, Metin'in DAEŞ'e bağlılığının yanı sıra Boston Maratonu’nun failleri Çeçen kardeşlerden de bahsetti.

DAEŞ ÜSTLENDİ

Terör örgütü DAEŞ'i destekleyen bir sitede yer alan haberde, militanların ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde bir gece kulubünde düzenlediği silahlı saldırıda 100 kişiyi öldürdüğü iddia edildi. Orlando Emniyet Müdürü John Mina, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02.02'de (TSİ 09.02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05.00 civarında SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı.

ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırı, ülke tarihindeki en fazla kişinin öldüğü toplu saldırı olarak kayıtlara geçti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.